Maidano aktyvistai po Kijevą važinėja milicijos šarvuočiu(video)

Kijeve padėtį stebintys Maidano aktyvistai įsigijo naują transporto priemonę – iš milicijos pareigūnų atimtą šarvuotį BRDM-2.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 2, 2014, 3:09 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:14 PM

Galinga transporto priemone sulipę į vidų ir įsitvėrę kėbulo važinėja iki 10 žmonių. Jie stebi, ar gatvėse nesimezga naujų konfliktų, bei dalyvauja svarbiausiuose šalies įvykiuose. Ketvirtadienį, kai per Aukščiausiosios Rados posėdį buvo patvirtinta naujoji vyriausybė, šis šarvuotis buvo pastatytas priešais parlamentą ir apsuptas opozicijos rėmėjų.

Šarvuotį vairuojantis protestuotojas pasakojo, kad transporto priemonė sveria 45 tonas ir sunaudoja apie 45 litrus degalų 100 km, o maždaug 1,5 km ilgio kelionei iš Nepriklausomybės aikštės iki Rados prireikė net 15 litrų benzino.

Tačiau tai nėra visai tikslu – BRDM-2 priklausomai nuo įrangos sveria apie 8 tonas. 140 AG V8 GAZ-41 benzininiam varikliui turėtų pakakti maždaug 39 l/100 km.

Jis nepraleidžia kulkų ir skeveldrų, tačiau didelio kalibro ginklo šūvių neatlaikytų.

Šarvuočiu važinėjantys „maidaniečiai“ nusiteikę rimtai – jie prie maskuojamų spalvų kėbulo priderino ir kamufliažinių raštų aprangą, nors miesto fone tai nepadeda pasislėpti.

Šis šarvuotis nėra skirtas priešakinėms mūšio linijoms. Tai – žvalgybinis šarvuotis, pritaikytas karinių veiksmų koordinavimui. Greta vairuotojo skirta vieta vadovui, per raciją pranešinėjančiam informaciją. Jame yra ir vietos radiolokacinei stočiai, tačiau įranga jau išmontuota.

Vaizdo reportažą žiūrėkite čia.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.