Į atnaujintą prospektą kauniečiai įsigudrino važiuoti per pievą

Kauniečiai vairuotojai sparčiau pasiekti atnaujintą A.Juozapavičiaus prospektą įsigudrino važiuodami nelegaliu šunkeliu, nors čia turėjo žaliuoti veja. Dėl to piktinasi žaliojo ploto netekę vietos gyventojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jun 1, 2014, 5:00 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:26 AM

Baigus rekonstruoti A.Juozapavičiaus prospektą buvo sutvarkyti ne tik šaligatviai, bet ir pasėta žolė šalia naujos transporto arterijos, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Tačiau vienas žaliasis plotas šalia A.Juozapavičiaus prospekto 63A namo virto neasfaltuotu keliu. Mat kai kurie vairuotojai, važiuojantys lygiagrečiai einančia Sodų gatve, nesivargina pasukti atgal, kai privažiuoja aklagatvį. Taupydami laiką ar degalus jie rieda tiesiai per pievą iki Mažeikių gatvės, iš kurios paprasta pasukti į A.Juozapavičiaus prospektą.

Laikantis taisyklių į jį tektų važiuoti kur kas toliau aplinkinėmis gatvėmis. Vairuotojams nė motais, kad pievelė virto šunkeliu.

Greta šios vietos gyvenantis Leonas Didjurgis patvirtino, kad pernai, pabaigus A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukciją, žemės plotas buvo užsėtas nauja žole.

„Iš pradžių ji gražiai dygo. Tačiau po vienos nakties pastebėjau, kad veją išvagojo automobilio padangos. Kur pravažiavo vienas nenaudėlis, ten suka ir kiti. Todėl dabar veja primena neasfaltuotą keliuką“, – pasakojo vyras.

L.Didjurgis pasakojo, kad kartais prie nelegalaus kelio atriedantys automobiliai sustoja, apsisuka. Vyras mano, kad tai paklydę ne Šančių gyventojai, ieškantys kelio išvažiuoti į prospektą.

„Tačiau kelis kartus per dieną, dažniau vakarais, šiuo keliu nulekia automobiliai. Tai jaunimas, kuriam į viską nusispjauti“, – apmaudavo kaunietis.

Vyrui, prižiūrinčiam tvarką aplink savo namus, apmaudu, kad galėjusi būti graži veja suniokota.

„Mums su kaimynais, gyvenantiems greta šio šunkelio, gaila, kad grožis darkomas. Tereikėtų įtvirtinti kelis neaukštus stulpus, ir problemos neliktų. Patys tai daryti bijome, nes vėliau galime būti apkaltinti savivaliavimu. Galbūt padėtį pagerintų eismą draudžiantys kelio ženklai. Keista, kad per metus miesto tvarkdariai šios problemos spręsti nesiėmė“, – tvirtino vyras. Šančių seniūnas Ričardas Rusteika sakė, kad dėl šios problemos į Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių kreipėsi jau prieš 2 mėnesius.

„Valdininkai žadėjo, kad įtvirtins kuolus. Tačiau pažado iki šiol netesėjo“, – sakė seniūnas.

Gyventojų prašymus svarsto komisija

Kęstutis Kasciukevičius, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai:

„Jei gyventojai ar seniūnijos atstovai mano, kad vienoje ar kitoje vietoje reikia eismą ribojančių kelio ženklų, jie gali kreiptis į savivaldybę ir prašyti juos pastatyti. Savivaldybėje kiekvieną mėnesį vyksta Saugaus eismo komisijos posėdžiai. Komisiją sudaro savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus bei kelių policijos atstovai. Gavusi prašymus, komisija sprendžia, ar jie pagrįsti ir kokius ženklus reikia įrengti.

Dėl Sodų gatvės problemos į komisiją kol kas niekas nesikreipė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.