WRC etapą laimėjo S. Ogieras, finišą pasiekė ne visi lietuviai

Sekmadienį pasibaigė Lietuvos ir Lenkijos keliuose vykęs septintasis Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapas „Lotos 71st Rally“.

S.Ogieras paskutinę ralio dieną išaugino savo persvarą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Ogieras paskutinę ralio dieną išaugino savo persvarą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2014, 4:04 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:41 AM

Jame startavo ir trys lietuvių ekipažai, bet itin ilgose ir sunkiose varžybose atlaikė ne visų jų technika.

Daugiausia problemų turėjo Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas. Penktadienį dėl itin prastų kelių Lietuvoje, Margionių greičio ruože galinė Vytauto „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobilio pakaba buvo visiški sudaužyta. Sulipdę automobilį diržų pagalbą mechanikai padarė stebuklą ir ekipažas galėjo tęsti lenktynes.

Šeštadienį problema pasikartojo, tik antrąkart lūžo dešinioji automobilio važiuoklės dalis. Tačiau mechanikai sunkiai dirbo visą naktį ir praleidęs paskutinį šeštadienio greičio ruožą V.Švedas sekmadienį vėl startavo varžybose.

Paskutiniame greičio ruože jis užėmė 23 vietą, o bendroje įskaitoje ekipažui pavyko pakilti iki 35 pozicijos.

Dainius Matijošaitis ir Mindaugas Čepulis, taip pat važiuojantys su „Mitsubishi Lancer Evo X“, išvengė didelių techninių problemų iki pat varžybų pabaigos, tačiau priešpaskutiname greičio ruože liko tik 50-ti.

Vis tik jiems pavyko atsitiesti ir paskutiniame GR užėmus 36 vietą pasiekti geriausią rezultatą tarp lietuvių. Ekipažas užėmė 24 vietą bendroje įskaitoje.

WRC etapo tarp lietuvių nebaigė tik visas varžybas stabiliai važiavęs Jonas Pipiras su šturmanu Ramūnu Babachinu ir „Škoda Fabia R2“. Likus vos dviems greičio ruožams, 22 GR juos pavedė technika, taigi lietuviai papildė 13-kos varžybų nebaigusių ekipažų gretas.

Septintąjį WRC etapą laimėjo prancūzai Sebastienas Ogieras ir Julienas Ingrassia su „Volkswagen Polo R“. Jie šeštadienį ir sekmadienį po truputį augino persvarą prieš antroje vietoje likusį komandos draugą Andreasą Mikkelseną su šturmanu Ola Floene’u.

Nugalėtojai keturias dienas trukusias varžybas laimėjo 1 min. 7,7 sek, skirtumu. Pasaulio čempionas nugalėjo 10 iš 24 greičio ruožų ir dar kartą įrodė, kad „Volkswagen Motorsport“ komanda šiemet neturi sau lygiaverčių varžovų.

Trečiąją vietą bendroje įskaitoje užėmė „Hyundai“ lenktynininkai Therry Neuville’is ir Nicolas Gilsoulas su „Hyundai i20 WRC“. Jie nuo antrosios vietos laimėtojų atsiliko 1 min. 5,8 sek.

S.Ogieras skaičiuoja pergales

Lietuvos ir Lenkijos etapas S.Ogierui buvo 21-oji pergalė, kuri leido aplenkti Didierį Auriolį ir pakilti į 7-tąją poziciją daugiausiai WRC istorijoje pergalių iškovojusių sportininkų sąraše.

Prancūzas vis dar atsilieka nuo Sebastieno Loebo (78), Marcuso Gronholmo (30), Carloso Sainzo (26), Colino McRae (25), Tommio Makineno (24) ir Juha Kankkuneno (23).

„Man tai buvo tobulas savaitgalis. Tai didelis žingsnis link čempiono titulo. Greičio ruožai buvo tikrai puikūs ir greiti. Šį sezoną nėra lengva laimėti ralio etapus“, – sakė S.Ogieras.

Norvergas A.Mikkelsenas su šturmanu O.Floene’u persekiojo pasaulio čempioną dvi su puse dienos, tačiau galiausiai turėjo pripažinti prancūzo pranašumą ir tenkintis antrąja vieta ant nugalėtojų pakylos.

Belgas T.Neuville antrą kartą šiame sezone, tą patį jam buvo pavykę padaryti ir Meksikos ralyje, finišavo trečioje pozicijoje.

„Buvo puikus savaitgalis. Smagu matyti, kad visi trys Hyundai automobiliai finišavo. Noriu padėkoti visai komandai už nuostabų darbą“, – sakė T.Neuville’is.

Mikko Hirvonenas, Jari-Matti Latvala ir Juho Hanninenas etapą baigė ketvirtoje, penktoje ir šeštoje pozicijose.

„Lotos 71ST Rally Poland“ buvo prastas etapas „Citroen Abu Dhabi World Rally Team“ komandai, kurios pagrindinis pilotas Madsas Ostbergas iš kovos pasitraukė dar šeštadienį.

Krisas Meeke stengėsi kaip galėjo ir po prastos pradžios etapą baigė 7-toje pozicijoje. Dešimtuką užbaigė Kiwi Haydenas Paddonas, Henningas Solbergas ir 10-toje pozicijoje atsidūręs čekas M.Prokopas.

Po vakar patirtos avarijos į ralį sugrįžo ir R.Kubica, kuris startavo turėdamas baudos minučių.

„Ne visur sekėsi trumpinti. Taip pat vakar kliudėme akmenį. Noriu padėkoti visiems fanams. Jūs nuostabūs. Taip pat dėkui ir organizatoriams, jie padarė didžiulį darbą“, – džiaugėsi lenkas.

WRC2 kategorijoje estas Ottas Tanakas nepaleido nei akimirkai lyderio pozicijos ir lengvai laimėjo etapą. Estas ralio pabaigoje turėjo 1 min 38,2sek. pranašumą prieš artimiausią persekiotoją.

Už jo nugaros liko komandos draugas Jaris Ketomaa ir Yazeedas Al-Rajhi.

„Šis etapas suteikė man pasitikėjimo. Man čia labai patiko. Galbūt galėjau laimėti ir Meksikos ralį, tačiau ten taip nesisekė“, – pasakojo estas O.Tanakas.

JWRC kategorijoje niekas neprilygo prancūzui Stéphane’ui Lefebvre.

Paskutinė ralio diena

Paskutinė Pasaulio ralio čempionato etapo diena Lietuvoje ir Lenkijoje prasidėjo 14,54km ilgio „Milki“ greičio ruožu, į kurį išvažiavo 56 automobiliai, nors pirmąją dieną startavo 68 pretendentai į nugalėtojo titulą.

Elfynas Evansas pirmasis pradėjo greičio ruožą ir valė kelią kitiems. Nors lauke lijo, tačiau padangų sukibimas su danga buvo stebėtinai geras.

S.Ogieras apgynė savo 61,8 sek. pranašumą. Didžiausia kova prasidėjo dėl trečiosios vietos tarp T.Neuville’io, M. Hirvoneno, J. Hannineno ir suomio J.M.Latvalos.

Tiek S.Ogieras, tiek ir A.Mikkelsenas greičio ruože buvo labai atsargūs ir vengė klaidų.

J.M.Latvala aplenkė J.Hannineną ir pakilo į 5-tą poziciją. T.Neuville’is įtvirtino 23,5 sek. pranašumą prieš besivejantį suomį ir 10,5 sek prieš M.Hirvoneną.

K.Meeke taip pat įspūdingai pradėjo dieną ir aplenkė H.Solbergą bei pradėjo kelti grėsmę H.Paddono 7-tajai pozicijai.

Nors antrame Kruklankio greičio ruože lynojo, tačiau tai nesustabdė J.M.Latvalos ir jis laimėjo jau ketvirtąjį ruožą šiame WRC etape bei dar labiau priartėjo prie 4-toje pozicijoje esančio M.Hirvoneno. Pirmas trejetukas vengė klaidų ir važiavo lėtesniu tempu.

3-čiasis dienos ruožas paskutiniam pasirodymui sugrįžo į 2,5 km ilgio Mikolaikų arenos trasą, kur J.M.Latvala laimėjo dar vieną greičio ruožą.

K.Meeke aplenkė H.Paddoną ir pakilo į 7-tą poziciją. Lyderiai nevažiavo itin dideliu tempu ir taupė padangas paskutiniam greičio ruožui.

Pergalė paskutiniame ralio etape pasaulio čempionui suteikė papildomus 3 taškus. J.M.Latvala stengėsi pasivyti M.Hirvoneną, tačiau jam pritrūko 0,7 sekundės.

„Lotos 71st Rally Poland“ – pozicijos po GR24:

1. Sébastien Ogier (FRA)/Julien Ingrassia (FRA) Volkswagen Polo R WRC 2hr 34min 02.0sec

2. Andreas Mikkelsen (NOR)/Ole Floene (NOR) Volkswagen Polo R WRC 2hr 35min 09.7sec

3. Thierry Neuville (BEL)/Nicolas Gilsoul (BEL) Hyundai i20 WRC 2hr 36min 15.5sec

4. Mikko Hirvonen (FIN)/Jarmo Lehtinen (FIN) Ford Fiesta RS WRC 2hr 36min 34.4sec

5. Jari-Matti Latvala (FIN)/Miikka Anttila (FIN) Volkswagen Polo R WRC 2hr 36min 35.1sec

6. Juha Hänninen (FIN)/Tomi Tuominen (FIN) Hyundai i20 WRC 2hr 36min 51.9sec

7. Kris Meeke (GBR)/Paul Nagle (IRL) Citroën DS3 WRC 2hr 38min 29.9sec

8. Hayden Paddon (NZL)/John Kennard (NZL) Hyundai i20 WRC 2hr 38min 34.1sec

9. Henning Solberg (NOR)/Ilka Minor (AUT) Ford Fiesta R5 WRC 2hr 39min 01.0sec

10. Martin Prokop (CZE)/Jan Tomanek (CZE) Ford Fiesta R5 WRC 2hr 40min 13.3sec

11. Ott Tanak (EST)/Raigo Molder (EST) Ford Fiesta R5 2hr 42min 12.3sec

12. Jari Ketomaa (FIN)/Kaj Lindström (FIN) Ford Fiesta R5 2hr 43min 50.5sec

Ruožų nugalėtojai

SS1: Sébastien Ogier

SS2: Juho Hänninen

SS3: Sébastien Ogier

SS4: Andreas Mikklesen

SS5: Mads Østberg

SS6: Sébastien Ogier

SS7: atšaukta

SS8: atšaukta

SS9: Andreas Mikkelsen

SS10: Sébastien Ogier

SS11: Andreas Mikkelsen

SS12: Mads Ostberg

SS13: Sébastien Ogier

SS14: Sébastien Ogier

SS15: Sébastien Ogier

SS16: Sébastien Ogier

SS17: Thierry Neuville

SS18: Jari-Matti Latvala

SS19: Jari-Matti Latvala

SS20: Sébastien Ogier

SS21: Jari-Matti Latvala

SS22 Jari-Matti Latvala

SS23: Jari-Matti Latvala

SS24 Sébastien Ogier

Ralio lyderiai

SS1: Sébastien Ogier

SS2: Andreas Mikkelsen

SS3: Sébastien Ogier

SS4-5: Andreas Mikkelsen

SS6-8: Sébastien Ogier

SS9: Andreas Mikkelsen

SS10-24: Sébastien Ogier

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook’e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.