Lietuviai šonaslydžio meistrai ruošiasi „įkasti“ svečiams

Be garsiosios „Team EEDC“ Lietuvą ketiną aplankyti ir itin stiprūs Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Ukrainos, Latvijos bei Suomijos sportininkai su žandikaulį atpalaiduojančia technika – su 500 arklio galių čia patenkama į „ekonomobilių“ dalyvių zonos kampą, nes gebančių viršyti 800 bus tikrai daug.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2014, 8:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:50 AM

Be garsiosios „Team EEDC“ Lietuvą ketiną aplankyti ir itin stiprūs Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Ukrainos, Latvijos bei Suomijos sportininkai su žandikaulį atpalaiduojančia technika – su 500 arklio galių čia patenkama į „ekonomobilių“ dalyvių zonos kampą, nes gebančių viršyti 800 bus tikrai daug.

Jų tarpe pamatysime ir keletą lietuvių, kurių tarpe tikimės išvysti ir „Lietuvos drifto čempionato“ etape sužibėjusį „Promaksa Racing Team“ atstovą Andrių Čibirką.

Šis tituluotas Lietuvos šonaslydžio meistras ilgus metus kentėjo nuo galios trūkumo, tačiau praeitą savaitgalį įvykusiame etape Andriui pristačius savo atnaujintą automobilį abejonių neliko – „Čipas“ turi arklių ir moka jais naudotis.

Tai jis parodė atlikdamas puikius kvalifikacinius važiavimus, tai jis įrodė finale laimėdamas prieš Timą Simnišką, visą trasą apsemdamas tirštais padangų dūmais.

Kol kas tikslių BMW agregato, sukančio Andriaus ratus parametrų nežino niekas, ar bent jau nenori jų atskleisti, tačiau maži paukščiukai čiulba, jog tai apie 700 arklio galių.

Pasirinkdamas toliau važiuoti su jau kone penkmetį eksploatuojamu automobiliu, šis pilotas išvengė gana ilgai trunkančio adaptacinio periodo, kai vairuotojui tenka pratintis ne tik prie galios prieaugio, bet ir prie pasikeitusios bazės, važiuoklės ir valdymo niuansų.

Žvelgiant į šio piloto pasirodymą iš šono, rodos kad vienintelis dalykas kas pasikeitė, tai Andriui pagaliau nebereikia engti savo variklio ir šis pasiduoda kiekvienam jo pageidavimui net nesukeldamas menkiausios abejonės ir taip leisdamas šypsenai užpildyti kauniečio šalmą.

Ar Andrius galėtų tapti šių metų „Prestigio EEDC“ sensacija? Kodėl gi ne. Ilgametė patirtis, puikiai paruoštas automobilis ir vienas techniškiausių vairuotojų, kada nors užaugintų Marijos žemėje.

Aišku neverta pamiršti, jog kiekvienas naujas agregatas visada turi būti išbandytas ir visada gali rodyti „ožius“, tačiau bent kol kas problemų nekyla, o Andrius tampa viena iš tylių pozicijų, kurios gali įnešti sumaišties ir į Europos elito daržą, bei priminti, jog Baltijos šalyse yra netik Latvijos „HGK“ sportininkai.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.