Natalija Bunkė tapo profesionalia lenktynininke

Vos porai savaičių belikus iki Palangoje vyksiančių 1000 km lenktynių paaiškėjo, kad lenktynininkų gretas papildė dar viena žaviosios lyties atstovių komanda.

Daugiau nuotraukų (1)

autoledi.lt inf.

Jul 3, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:47 AM

Ją sudaro ilgametė šių lenktynių dalyvė Iveta Slaboševičiūtė, taip pat šiose lenktynėse dalyvavusi Laura Matulevičiūtė, automobilių sporte pradedanti dalyvauti Aistė Antanaitytė ir dainininkė Natalija Bunkė.

Komandos vadovė Rasa Burneikaitė pasakoja, kad mintis suburti merginas į komandą kilo Kauno automobilininkų sporto klubui, kadangi jo nariai šiose lenktynėse dalyvauja kasmet.

„Įvairiuose automobilių sporto mėgėjų renginiuose dalyvauju nuolatos ir visuomet stengiuosi palaikyti moteris, - pasakojo Rasa, - Mūsų globėjas – Kauno automobilininkų sporto klubas, kurio nariai šiose lenktynėse dalyvauja kasmet. Todėl pagalvojome, o kodėl gi nesuburti ir merginų.“

Rasa neslepia, kad automobilių sportas jai prie širdies ir patirtis įvairiose mėgėjų varžybose pasitarnaus ir šiose lenktynėse. Tiesa, ji pati nesės prie vairo, bet vadovaus šiai komandai.

Priešingai nei „Sostena-Renault Sport“ merginų komanda, kuriai lenktynėse talkins vien merginos, ši „Kas tas Blue Sheep?“ komanda bus globojama vyrų. Merginas lenktynėms ruošia Dovilas Čiutelė ir Kauno automobilininkų klubas: vyksta treniruotės ir intensyvūs automobilio „BMW M3” paruošimo darbai.

Per pernai vykusias 1000 km. lenktynes N.Bunkė išbandė D.Čiutelės "žiguliuką" keleivio vietoje.

Kai paklausėme, koks merginų iššūkis šiose lenktynėse, išgirdome labai tolerantišką atsakymą: „Neketiname konkuruoti su kita merginų komanda, juk moterų šiose lenktynėse ir taip nedaug dalyvauja. Mūsų tikslas – dalyvauti, o su kitomis merginomis stengsimės susivienyti ir parodyti, kad ir moterys gali vairuoti gerai!” – juokavo komandos vadovė R.Burneikaitė.

I.Slaboševičiūtė lenktynėse dalyvaus jau devintus metus. Ji teigia, kad dalyvauti šiose lenktynėse vien merginų sudėtyje jai ir garbė, ir iššūkis.

„1000 km lenktynės kasmet man suteikia naujos patirties, - pasakojo Iveta, - džiugu, kad moterys yra drąsios ir pasiryžta jose dalyvauti, o man šį kartą bus iššūkis dalyvauti vien su merginomis, tikiu, kad mano patirtis mums padės."

Autoledi.lt

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.