Dienoraštis iš garažo: „Merginos, stumiam, greičiau“

Meteorologai rašo, kad Palangoje yra 22 laipsniai šilumos, bet danguje nesimato nė debesėlio, todėl Palangos Vytauto gatvėje temperatūra atrodo bent dešimčia laipsnių didesnė.

1000 km lenktynėse dalyvaujančios merginos rūpinasi ir greičiu, ir grožiu.<br>T.Bauro nuotr.
1000 km lenktynėse dalyvaujančios merginos rūpinasi ir greičiu, ir grožiu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jul 18, 2014, 1:51 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:47 PM

Karščio prideda ir stipriai įšilę automobilių varikliai.

Ketvirtadienį 1000 kilometrų lenktynės persikėlė į Palangos centrą. Mašinų daug, žmonių dar daugiau. Kartu su merginų komanda „Renault-Sostena Sport“ taip pat stoviniuoju ypatingai margame būryje.

Lenktynės kojomis

Kas dairosi į automobilius, kas į merginas, fotografuojasi, aptarinėja ir visai nesvarbu, kad daugelis smalsuolių apie lenktynes supranta tik tiek, kad reikia kuo daugiau "arklių". Svarbiausia, visiems smagu. Juk tokia ir yra sporto esmė - teikti geras emocijas.

Mintį patvirtino ir merginų komandos planas sprinto varžyboms mieste. "Viena sėda už vairo ir visos stumiam mašiną iki finišo", - sugalvojom.

Taip įdomiau, be to, buvo rimta priežastis. Visos trys komandos lenktynininkės, Agnė, Indrė ir Ernesta, savaitgalį dalyvauja ir Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių čempionato ir mini žiedo varžybose, o jų treniruotė ir kvalifikacija vyko kaip tik tuo pat metu kaip ir pagrindinių, 1000 km lenktynių automobilių paradas. Todėl tikimybė, kad bent vienai iš jų pavyks spėti baigti savo važiavimą ir atlėkti į miesto centrą buvo artima nuliui.

„Merginos, stumiam, greičiau“, - nusitaikome į starto vietą ir išsirenkame, kaip bus patogiausia greitai stumti automobilį. Bet visas planas pasikeičia pamačius iš tolo atskuodžiančią raudoną figūrą.

Keičiame stabdžius

Agnė spėjo sėkmingai pabaigti mini žiedo kvalifikaciją, rasti, kur pasistatyti automobilį ir jau atbėgusi su šalmu įšokti į mašiną bei įveikti sprintą.

Čia dienos maratonas nesibaigė. Skubame į trasą, kur merginų aplankyti atvažiavo svečiai iš Lietuvos krepšinio rinktinės, o paskui – pirmoji treniruotė su 1000 km lenktynėms paruoštu „Renault Clio RS Cup“.

Akimirksniu prabėgusi valanda atsakė į bet kokius klausimus, ar nepabos boksuose šeštadienį stovinuoti 9-10 valandų.

Bet treniruotės finišas nereiškė dienos darbų pabaigos. Prieš lenktynes merginos pakeitė ir priekines, ir galines stabdžių kaladėles bei stabdžių skystį. Taip, mes girdėjom juokelių apie nagus, aukštakulnius ir rato keitimą, bet jie jau po truputį tyla.

Vakarop vis daugiau vyrų iš kaimyninių garažų užsuka pailsėti ir pabendrauti: „Nors kartą galima pasėdėti ir pažiūrėti kaip merginos dirba.“

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.