Naujas būdas bausti pažeidėją – skirti baudos pimpalą

Ne vietoje palikę automobilį vairuotojai prieš sėsdami į savo transporto priemonę turėtų ją labai atidžiai apžiūrėti.

Lipdukai su nepadoriu piešiniu gali virsti kaimynų keršto įrankiu.<br>"Limpalimpa" nuotr.
Lipdukai su nepadoriu piešiniu gali virsti kaimynų keršto įrankiu.<br>"Limpalimpa" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Aug 6, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:28 PM

Net jei ant automobilio nematyti pranešimo apie baudą, gali būti, kad iniciatyvūs aplinkiniai užklijavo kai ką ne mažiau gėdingo – ryškų lipduką su vyriško organo piešiniu ir užrašu „Už prastą parkavimą gavau baudos pimpalą“.

Kadangi tokie lipdukai pardavinėjami laisvai, jį galite pamatyti bet kada, jei užėmėte „kaimyno vietą" ar kažkam tiesiog šiaip sau užkliuvo jūsų automobilis.

Policijos nesužavėjo

Vos lipduko kūrėjai „Limpalimpa“ paskelbė apie savo naujausią produktą socialiniame tinkle „Facebook“, savotiškas būdas nubausti pažeidėją bemat susilaukė gausybės „patiktukų“.

„Išdidžiai pristatom naują produktą! Baudos pimpalus. Baudos pimpalai daug efektyviau, nei baudos kvitas“, - rašė kūrėjai.

Tačiau policijos baudos pimpalai nesužavėjo. „Manome, kad yra kitokių, teisei neprieštaraujančių būdų, išreikšti savo pilietinę poziciją“, - portalui lrytas.lt sakė Lietuvos policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Galima pamokyti kitaip

Jo manymu, lipdukų klijuotojų iniciatyvą galima laikyti savavaldžiavimu.

Tai yra savavališkas, nesilaikant įstatymų nustatytos tvarkos, vykdymas savo tikros ar tariamos teisės, ginčijamos kito asmens, nepadaręs esminės žalos piliečių teisėms ar teisėtiems interesams arba valstybinėms ar visuomeninėms įmonėms, įstaigoms arba organizacijoms veiksmas už kurį žmonės gali būti įspėti arba gauti baudą nuo šimto iki dviejų šimtų litų.

R,Matonis pabrėžė, kad ši atsakomybė numatyta lipdukus klijuojantiems asmenims, o ne jų gamintojams. Todėl verčiau pamatytą pažeidimą nufotografuoti ir nuotraukas nusiųsti lkpt@policija.lt.

„Savaime aišku, kad už ne vietoje pastatytą automobilį savininkai bus baudžiami kaip tai ir numato teisės aktai“, - tvirtino pašnekovas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.