300 ežerų ralio organizatorius: „Žmonės, rizika visada yra“

Penktadienį ežeringose rytinės Aukštaitijos apylinkėse prasidėjo Lietuvos ralio čempionato etapo varžybos „300 Lakes Rally“.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Aug 8, 2014, 3:33 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:22 AM

Į populiariausias vasaros ralio varžybas jau plūsta daugybė žmonių, todėl organizatoriai dar kartą primena - lenktyniniai automobiliai yra sunkiai prognozuojami, todėl jokiais būdais negalima stovėti prie pat trasos.

Pirmąją dieną net tris iš keturių greičio ruožų dalyviams teks įveikti Visagino ir Zarasų miestų gatvėmis. Kaip portalui lrytas.lt pasakojo varžybų vadovas, tuo pačiu paskirtas atsakingu asmeniu už saugumą, Maris Simsonas, miestų trasose užtikrinti žiūrovų saugumą yra lengviau.

Anot pašnekovo didžiausias pavojus rengiant varžybas miestų gatvėse yra didelis ir sunkiai kontroliuojamas žmonių judėjimas. Taip pat ir gerokai didesnė nei užmiesčio trasose jų koncentracija.

„Antra vertus, miestų greičio ruožai yra kompaktiški, todėl įmanoma įrengti tokius stacionarius infrastruktūros elementus kaip tvoros. Taip pat ir tolygiai išdėstyti apsaugos darbuotojus, kad jie vienas kitą matytų ir galėtų prižiūrėti saugumą“, - kalbėjo M.Simsonas.

Kaip pažymėjo „300 Lakes Rally“ varžybų vadovas, užmiesčio greičio ruožuose atsiranda atkarpos, kuriose jau tenka pasitikėti trasos ženklinimu ir išdėliotais informaciniais pranešimais. Apsauginiai darbuotojai išdėliojami ten, kur yra didžiausia žiūrovų koncentracija ar gyvenvietė.

„Visose atkarpose apsaugos darbuotojų išdėstyti tiesiog neįmanoma. Ten tiesiog paliekamas ženklinimas, kad stebėti arti trasos draudžiama. Tose vietose atsiranda tam tikras rizikos faktorius. Visgi varžybas organizuojame ne pirmą kartą.

Prieš tai visuomet uždarome visą regioną ir į jį patenka tik žmonės įsigiję ralio pasus. Kitoje jų pusėje yra visa informacija apie saugumą, todėl manau, kad viskas bus gerai“, - aiškino pašnekovas.

„300 Lakes Rally“ varžybų saugumu trasose rūpinasi 70 apsauginių. Anot M.Simsono, turint tokias pajėgas miestų greičio ruožuose viename kilometre galima išdėstyti iki 10 žmonių. Greičio ruožai taip pat daromi lėtesni.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.