Minske susigrūmė tūkstančius AG slepiantys superautomobiliai

„Saleen“, „Lamborghini“, naujutėlis „Huracan“, „Porsche“, BMW, „Mercedes-Benz“, „Infiniti“, „McLaren“, „Chevrolet Camaro“  „Corvette“ ir dar daugiau galingiausių sportinių automobilių savaitgalį susirinko į festivalį, kurio lankytojai pasijuto lyg pakliuvę į svajonių pasaulį.

„Saleen S7“<br>Dragtimes.ru nuotr.
„Saleen S7“<br>Dragtimes.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2014, 2:49 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 1:23 PM

Rugpjūčio 9-10 dienomis Baltarusijos sostinėje Minske pirmą kartą svečiavosi šiuo metu gastroliuojantis superautomobilių festivalis „Unlim 500+“.

Buvo ir saulės, ir lietaus

Renginį padedama baltarusių organizatorių "Racing.by" koordinavo komanda „Dragtimes“. Festivalio vieta buvo pasirinktas pirmasis Minsko aerodromas, į kurį stebėti varžybų susirinko daugiau nei 5000 žiūrovų. Organizatorių teigimu, netgi kepinant sunkiai pakeliamam karščiui susidomėjimas renginiu buvo didžiulis.

Festivalis tradiciškai truko dvi dienas. Renginys prasidėjo nuo įprastų treniruočių važiavimų, kuriuos vidurdienį pertraukė smarkus lietus. Dėl tokių gamtos išdaigų organizatoriai buvo priversti treniruotes perkelti į sekmadienį. Dėl to atsirado pakeitimų renginio programoje.

Praktiškai visą sekmadienį sportininkai treniravosi ir atliko kvalifikacinius važiavimus. Greta pastovių festivalio dalyvių praėjusį savaitgalį užsiregistravo ir nemažai naujokų, tiek rusų, tiek ir baltarusių, todėl bendras dalyvių skaičius pasiekė 37.

Dalyvauja ir merginos

Tarp jų buvo ir tokie žinomi sportininkai kaip Romanas Nagervadze. Šis lenktynininkas profesionaliose rusiškose traukos lenktynėse dalyvauja nuo 2000 m. pradžios ir yra laimėjęs ne vieną čempionatą. Kita įžymybė, modelis ir lenktynininkė Inesa Tuškanova, pažįstama ir lietuvių publikai. Ji ir toliau važiuoja ralyje.

Greta Inesos „Unlim 500+“ festivalyje šį kartą dalyvavo ir dar viena moteris. Šiuo metu Niujorke gyvenanti Liudmila Amani vairavo britišką superautomobilį „McLaren MP4-12C“. Ji taip pat aktyviai užsiima automobilių sportu ir netgi yra pasiekusi pergalių žiedinėse lenktynėse.

Deja, nei viena iš piločių nesugebėjo sudaryti vyrams rimtos konkurencijos. Jos nesugebėjo patekti tarp šešiolikos geriausių, o būtent tiek iš visų 37 vairuotojų dalyvavo finaliuose važiavimuose. Pakeitus įprastą tvarką jie buvo vykdomi olimpinio atrankos turnyro principu. Dominuoja „Nissan GT-R“ ir „Audi“

Tradiciškai pats populiariausias automobilis „Unlim 500+“ dalyvių gretose buvo „Nissan GT-R“ (R35). Daugelio sportininkų teigimu, šį modelį lengviausia modifikuoti, o ir detalių kainos nėra pernelyg aukštos. Minske vykusiame festivalyje iš viso buvo registruoti 10 „Nissan GT-R“. Taip pat populiarūs pasirodė skirtingi „Audi“ modeliai – pradedant RS6 ir baigiant TTRS.

„Nissan“ ir „Audi“ gausą šiek tiek „praskiedė“ įvairiausių markių gausa. „Saleen“, „Lamborghini“, tarp jų ir naujutėlis „Huracan“, taip pat „Porsche“, BMW, „Mercedes-Benz“, „Infiniti“, „McLaren“, „Chevrolet Camaro“ ir „Corvette“. Publikos numylėtiniu tapo „Nissan Juke GT-R Shpilli-Villi“, nemažai dėmesio sulaukė ir du „Jeep Grand Cherokee SRT8“ visureigiai.

Ketvirtfinalyje šaltakraujiškiausi vairuotojai buvo šie:

Nr. 111, Pavelas Chodykinas, „Nissan GTR 35 Mk.4 Thor“;

Nr. 61, Tirganas Arušanovas, „Jeep Grand Cherokee SRT-8 (WK) Mk. 3.7. OL Custom Twin“;

Nr. 50, Gošas Perchelija, „Nissan GT-R GoshaTurboTech ZEUS“;

Nr. 65, Dmitrijus Samorukovas, „Nissan GT-R (R35) Mk.2 AMS Alpha16“;

Nr. 55, Leonidas Vildė, „Lamborghini Gallardo Nera 2000HP“;

Nr. 19, Olegas Beloisovas, „Nissan GT-R (R35) Mk.1 Switzer Goliath“;

Nr. 12, Andrejus Grinevičius, „Audi TT RS Revo Technik“;

Nr. 777, Jevgenijus Kernas, „Nissan Nissan GT-R (R35) Mk.2 Turbo Drive SV 1800“

Verta pažymėti, kad tikrasis 777 numeriu pažymėto „Nissan GT-R“ savininkas ir pilotas yra pagarsėjęs „Unlim 500+“ laimėtojas Jurijus Milajevas. Jis pats šiose varžybose dalyvauti negalėjo, tačiau patikėjo vairą Jevgenijui, kuris yra modifikavimo specialistų kompanijos „Turbo Drive“ savininkas ir puikiai pažįsta šį automobilį.

Publiką užkariavęs „Jeep Grand Cherokee“

Pusfinalių metu nutiko nemalonus dalykas – neatlaikė Dmitrijaus Samokurovo „Nissan GT-R“ variklis. Nors sportininkas laimėjo savo važiavimą, starto tiesiojoje jis daugiau nepasirodė. Taip susiklosčius įvykiams į finalą automatiškai pateko jo priešininkas Tirganas Arušanovas su 61 numeriu pažymėtu „Jeep Grand Cherokee SRT8“.

Dėl pirmos vietos jis susigrūmė su dar vieną „Nissan GT-R“ vairuojančiu Pavelu Chodykinu. Pastarasis pusfinalyje susigrūmė su su Gošu Perchelija ir jo baltu „Nissan GT-R“, dar vadinamu „Dzeusu“. Deja, „Dzeusas“ pralaimėjo „Torui“, o Gošui teko tenkintis trečiąja vieta. Bene didžiausiu siurprizu šiose varžybose tapo T.Arušanovo užimta antroji vieta. Jo „Jeep Grand Cherokee SRT8“ nenustoja stebinti publikos ir jau spėjo užkariauti nemažos masės gerbėjų širdis. Antra vertus, pačiam Tirganui iki šiol neteko užlipti ant garbės pakylos, taigi užimta antroji vieta yra puikus rezultatas.

Galutinė lentelė:

1 vieta: Pavelas Chodykinas - „Nissan GTR 35 Mk.4 Thor“

2 vieta: Tirganas Arušanovas - „Jeep Grand Cherokee SRT-8 (WK) Mk. 3.7. OL Custom Twin“

3 vieta: Gošas Perchelija - „Nissan GT-R GoshaTurboTech ZEUS“

Geriausią laiką šiame greičio festivalyje pasiekė P.Chodykinas – 15,9 sekundės.

Nuo šių metų pradžios traukos lenktynių tiesiosios atstumas nuo vienos mylios (maždaug 1,6 km) buvo sumažintas iki 1 km. Toks sprendimas buvo priimtas visų pirma siekiant užtikrinti dalyvių saugumą, mat įsibėgėjant vieną mylią greitis dažnai perkopdavo 400 km/val.

Visgi net ir trumpesnėje trasoje Minske vykusiose varžybose „Saleen S7“ vairuojantis Nikolajus Gornakovas sugebėjo išvystyti net 375 km/val. greitį. Primename, kad greičio rekordas vienos mylios trasoje šiose varžybose priklauso „Lamborghini Gallardo“ vairuojančiam Leonidui Vildei – 409 km/val.

„Unlim 500+“ vairuotojai Minske pasiekę didžiausią greitį:

1. Nikolajus Gornakovas, „Saleen“ (Nr. 999) – 375 km/val.

2. Jevgenijus Kernas, „Nissan GT-R“ (R35) (Nr. 777) – 343 km/val.

3. Sergejus Savinovas, „Nissan GT-R“ (R35) (Nr. 100) – 342 km/val.

Daugiau renginio nuotraukųsuperautomobiliai-201408111451.htm#.U-i0nGMa5wo"="">superautomobiliai-201408111451.htm#.U-i0nGMa5wo"" target="_blank"> žiūrėkite galerijoje.

Parengė Saulius Rinkevičius

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.