„Pebble Beach” šventėje golfo laukai tapo milijardų vertės pieva

Savaitgalį JAV, Kalifornijoje vyko bene garsiausia brangiausių automobilių šventė pasaulyje - „Pebble Beach“ elegancijos konkursas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-19 20:10, atnaujinta 2018-01-19 00:51

Čia turtuoliai kolekcininkai atgabena rečiausius ir vertingiausius istorinių automobilių modelius, o automobilių gamintojai pristato specialiai paruoštas dar brangesnes savo prabangiausių modelių versijas.

Prašmatnūs automobiliai išrikiuojami po atviru dangumi ant kruopščiai nupjautos žolės.

„Aston Martin“ pademonstravo patobulintas „Vanquish coupe“, „Vanquish Volante“, „DB9 Volante“ ir „V12 Vantage S“ versijas, o gamintojo žvaigžde parodoje tapo kabrioletas „V12 Vantage S Roadster“. Vos prieš mėnesį pristatytas modelis varomas 565 AG 5,9 litrų V12 varikliu ir iki 100 km įsibėgėja per 3,9 sekundės.

Naujausius kūrinius pademonstravo ir „Lamborghini“, „McLaren“, „Jaguar“, „Bugatti“ bei kiti brangiausių automobilių gamintojai.

BMW šiame renginyje pardavė savo pirmąjį elektromobilį i8 JAV. Modelis su specialiai renginiui išpuoštu salonu aukcione parduotas už 825 tūkst. JAV dolerių (apie 2,13 mln. litų) – šešiskart daugiau, nei kainuoja standartinė versija. Ši suma nustebino specialistus, nes prieš aukcioną buvo vertinama, kad automobilio kaina gali pakilti daugiausiai iki 0,5 mln. litų.

Tačiau brangiausiam aukciono modeliui niekas neprilygo nė iš tolo. Raudonas 1962 metų laidos „Ferrari 250 GTO Berlinetta“, priklausęs lenktynininkui Jo Schleserriui parduotas už 38,1 mln. JAV dolerių ir tai buvo brangiausias modelis ne tik aukcione, bet ir visame renginyje.

Elegancijos konkurso nugalėtojo titulas taip pat atiteko „Ferrari“ - vos vienam iš penkių likusių 375 MM. 1954 metais pagamintas automobilis anksčiau priklausė režisieriui Roberto Roselinni, o apdovanojimą atsiėmė dabartinis mašinos savininkas, „Microsoft“ tarybos narys Jonas Shirley.

Sidabrinės spalvos „Ferrari“ nugalėjo tarp daugiau nei 200 išskirtinių klasikinių automobilių.

Tradiciškai kasmet netoliese rengiamas ir „Citrinų konkursas“ - keistų ir beprotiškai perdarytų automobilių pasirodymas, sudarantis gražų kontrastą tviskančioms automobilių pasaulio brangenybėms.

Daugiau renginio nuotraukų žiūrėkite galerijoje.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.