Slalomo čempionatas užbaigtas apdovanojus naujus lyderius

Sekmadienį Trakuose įvyko paskutinis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas. Permainingoje kovoje išryškėjo nauji lyderiai, aplenkę visą čempionatą pirmavusius sportininkus.

Paskutinis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas<br>Vilniaus sportinio vairavimo centro nuotr.
Paskutinis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas<br>Vilniaus sportinio vairavimo centro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2014, 5:10 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:17 PM

Varžybas surengęs Vilniaus miesto sportinio vairavimo centras (VSVC) sostinės dienas nusprendė paminėti trasoje. Dalyviai varžėsi dėl nugalėtojo vardo ir rėmėjų įsteigtų prizų, o vasariškas oras šiluma lepino susirinkusius sirgalius.

Slalome galėjo dalyvauti visi norintys, svarbiausia buvo turėti techniškai tvarkingą automobilį. Dėl to trasoje varžėsi įvairią sportinę patirtį turintys dalyviai – pradedant itin jaunais sportininkais, baigiant ne vieną prizą spėjusiomis pelnyti damomis.

Nuo ankstyvo ryto pradėję rinktis dalyviai neslėpė savo jaudulio. Varžybos paruošti automobiliai į eilę išsirikiavo dar gerokai prieš startą. Slalomo trasa šiame etape buvo išties sudėtinga, tad net menkiausia klaida galėjo lemti pergalę ar pralaimėjimą. Galbūt todėl pozicijos tarp lyderių keitėsi po kiekvieno važiavimo, o žiūrovams, laikantiems kumščius už savo favoritus, atspėti, kas pelnys pergalę, buvo iš tiesų sudėtinga.

Keturių varančiųjų ratų automobilių – klasėje prizines vietas pelnė Sigitas Peciulevičius, Vidmantas Jankūnas ir Paulius Novakas. Tokia pat tvarka sportininkai šioje klasėje rikiavosi ir ankstesniame čempionato etape. Nelemtas gedimas lėmė, kad iš šios klasės turėjo pasitraukti talentingas varžovas, kėlės rimtą grėsmę lyderiams – Šarūnas Šimanauskas, varžybose dalyvaujantis su „Mitsubishi Evolution X“.

Priekine ašimi varomų automobilių – klasėje jau kelis etapus iš eilės stebima arši kova tarp šviežių dalyvių ir slalomo veteranų pasirinko. Fortūna šįkart pasirinko pastarųjų pusę. Pirmąją vietą užėmė automobilių sporto pasaulyje puikiai pažįstamas Alfredas Štaras, važiuojantis su „Suzuki Swift“, antrąją – Artūras Kupčikas, trečią – daugkartinis čempionato nugalėtojas Justas Eimontas.

Galinius varančiuosius ratus turinčių automobilių – klasėje savo vairavimo įgūdžius pademonstravęs Mantas Šliogeris iškovojo pirmąją vietą. Nuolatiniam klasės lyderiui Justui Gudavičiui teko pasitenkinti antrąja vieta. Trečiąją vietą klasėje pelnė kiek ramiau važiuojantis Marius Gaukštas. Damų klasėje kuri greitesnė sprendė tik dvi moterys. Mylita Kiškytė namo parsivežė pirmosios vietos taurę. Jolita Pavilionienė, varžybose įprastai matomą savąjį „Lexus“ iškeitusi į rožinį „Daihatsu“ – antrosios vietos taurę.

Laisvoje klasėje, kurioje galėjo dalyvauti visi norintys, prizines vietas pasidalino Artūras Kupčius, Edgaras Latiškevičius ir Justas Eimontas.

Slalomo organizatoriai pastebi, kas norinčiųjų išbandyti savo jėgas trasoje, atsiranda vis daugiau. Išbandyti slalomą skatina ne tik taurės, bet ir vertingi prizai. Šiame etape dalyviai padangas kaitino dėl vertingų „Autodina Racing“ įsteigtų prizų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.