Elektromobilių savininkai pasiekė tris keistus rekordus

Praėjusį savaitgalį elektromobilių savininkai iš įvairių šalių surengė parodomąjį važiavimą iš Švedijos miesto Malmės į Danijos sostinę Kopenhagą. Jo metu buvo pagerinti net keli pasaulio rekordai.

Tarp keistų rekordų - ir didžiausia elektromobilių spiralė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tarp keistų rekordų - ir didžiausia elektromobilių spiralė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:49 PM

„Mes privalome atkreipti žmonių dėmesį, kad aplinkos neteršiančios transporto priemonės būtų naudojamos daug plačiau“, – sakė vienas renginio organizatorių, Kopenhagos savivaldos atstovas Jakobas Hougaardas.

Mat net ir ekologinėmis idėjomis garsėjančioje Danijos sostinėje elektromobiliai kol kas nėra populiarūs: iš 160 tūkstančių šiame mieste registruotų mašinų vos 400 turi elektrinius variklius, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Tiltu iš Malmės į Kopenhagą važiavo 166 elektromobiliai. Tad pasaulio rekordo šiuo atveju pasiekti nepavyko, mat šių metų gegužę Štutgarte (Vokietija) tokių mašinų buvo net 481.

Tačiau renginio vadovai tikina pretenduosiantys net į tris eilutes Guinnesso rekordų knygoje: didžiausia spiralė iš elektromobilių, daugiausia ant stogo esančioje stovėjimo aikštelėje suvažiavusių elektromobilių ir gausiausias elektromobilių srautas tiltu tarp dviejų valstybių.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.