Į Lietuvą atkeliavo pirmasis priekiniais ratais varomas BMW

Pirmadienį į oficialios BMW atstovės „Krasta auto“ saloną Vilniuje atkeliavo pirmasis BMW „premium“ klasės kompaktinis vienatūris „BMW 2 Series Active Tourer“.

Naujasis "BMW 2 series Active Tourer" - pirmasis priekiniais ratais varomas legendinio gamintojo modelis.<br>"Krasta auto" nuotr.
Naujasis "BMW 2 series Active Tourer" - pirmasis priekiniais ratais varomas legendinio gamintojo modelis.<br>"Krasta auto" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 2:24 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:08 PM

Naujasis modelis taip pat yra pirmasis BMW modelis su priekiniais varančiaisiais ratais ir debiutuoja su naujos kartos ekonomiškais trijų cilindrų benzininiais bei dyzeliniais varikliais.

„Pristatydama šį modelį BMW žengė net kelis pirmuosius žingsnius gamintojo istorijoje. „Active Tourer“ yra ne tik pirmasis BMW modelis su priekiniais varančiaisiais ratais, bet ir pirmasis BMW kompaktinis vienatūris.

Šis modelis skirtas tiems, kurie nori automobilyje turėti didžiules funkcionalumo ir patogumo galimybes ir BMW būdingą sportiškumą ir novatorišką dizainą“, - sakė „Krasta Auto Vilnius“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Pasak jos, antrosios serijos „Active Tourer“ išplėtė pasirinkimą pirkėjams – dabar BMW asortimente yra modelių priekiniais arba galiniais varančiaisiais ratais, taip pat visi modeliai gali būti su visais varančiaisiais ratais įdiegiant pažangią „xDrive“ technologiją.

Siekė praktiškumo

„BMW 2 Series Active Tourer“ vairuotojas ir keleiviai sėdi aukščiau ir virš galvų turi daugiau erdvės nei sedane.

Tokia sėdėjimo pozicija vairuotojui užtikrina gerą apžvalgos kampą ir palengvina įsėdimą į automobilį keleiviams. Siekdamas išnaudoti salono erdvę gamintojas taip pat automobilyje įdiegė novatorišką priekinių varančiųjų ratų sistemą ir suprojektavo ilgą 2670 mm ratų bazę.

„Active Tourer“ ekipažas savo daiktus gali susikrauti į erdvią 468 litrų talpos bagažinę, kuri nulenkus galines sėdynes išsiplečia iki 1510 litrų.

Galinės sėdynės standartiškai gali būti sulankstomos 40:20:40 santykiu, todėl bagažinės skyrių galima pritaikyti įvairiausiems kroviniams. Be to, visiškai nulenkti galima ir priekinę keleivio sėdynę – tai patogu vežant ilgus daiktus.

„Active Tourer“ pasirinktinai gali būti montuojamas su elektra valdomu bagažinės dangčiu, kuris gali būti atidaromas koja pamojavus po galiniu buferiu.

Naujos kartos dyzeliniai ir turbobenzininiai varikliai

Drauge su naujuoju modeliu debiutuojantis trijų cilindrų turbobenzininis 1,5 l darbinio tūrio variklis išvysto 136 AG ir labai jautriai reaguoja į akceleratoriaus paspaudimą. Naujasis variklis savo didžiausią pajėgumą išvysto prie aukštų sūkių, o 100 kilometrų suvartoja vidutiniškai 5,2-4,9 litrų degalų.

Galingiausias variklis montuojamas į „BMW 225i Active Tourer“ standartiškai derinamas su 8 laipsnių „Steptronic“ pavarų dėže ir išvysto 231AG.

Variklis kompaktiškam vienatūriui iki 100 km/val leidžia įsibėgėti per 6,6s ir pasiekti maksimalų 240 km/val greitį. Nepaisant įspūdingų charakteristikų „225i Active Tourer“ 100 kilometrų suvartoja tik 6,0-5,8 litrų degalų.

Variklių sąrašo viduryje rikiuojasi dyzelinis variklis montuojamas į „BMW 218d Active Tourer“. Naujos kartos variklis išvysto 150AG ir 330Nm sukimo momentą.

Su standartiškai montuojama šešių laipsnių mechanine pavarų dėže „218d active Tourer“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 8,9 sekundės ir pasieka maksimalų 208 km/val. greitį. Šio modelio dyzelino sąnaudos 100 km – 4,1 litro.

Papildomos įrangos sąrašas ilgas

Drauge su novatoriškais varikliais, „Active Tourer“ vairuotojai taip pat gali mėgautis ir išmaniosiomis technologijomis.

Pavyzdžiui automobilių spūsčių asistentas, naudodamas kamerą, palaiko atstumą iki priekyje esančio automobilio ir padeda vairuotojui per spūstį judėti pastoviu tempu. Jei vairuotojas pageidauja, asistentas taip pat gali judėjimo kryptį pakoreguoti vairu.

„BMW 2 Series Active Tourer“ galima užsisakyti su vienu iš 5 įrangos lygių: standartinės komplektacijos bei „Advantage“, „Sport Line“ ir „Luxury Line“.

Gausios standartinės įrangos sąraše įtraukta „BMW iDrive“ sistema su 6,5 colių lietimui jautriu ekranu, „Radio Professional“ garso sistema, lietaus davikliai, odinis vairas, susidūrimo perspėjimo bei „City Braking“ sistema.

„Advantage“ komplektacijoje yra montuojama dviejų zonų klimato kontrolė, parkavimo davikliai, kruizo kontrolė, priekiniai rūko žibintai ir daugiafunkcinis vairas.

„Sport Line“ komplektacija pabrėžia „Active Tourer“ sportišką charakterį su išskirtiniais lengvo lydinio ratlankiais, sportinėmis sėdynėmis ir kėbulo akcentais.

„Luxury Line“ modeliai pasižymės chromo apdaila, išskirtiniu odiniu salonu ir šildomomis vairuotojo ir keleivio sėdynėmis. 2014 metų pabaigoje vairuotojai taip pat galės užsisakyti „Active Tourer M Sport“ paketą.

„Krasta Auto“ salone Vilniuje „BMW 218i Active Tourer“ kainos prasideda nuo 91 tūkst. 500 litų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.