Žieminės padangos vairuotojams brangesnės už vasarines

Liko jau mažiau nei mėnuo, kai vasarines padangas reikės pakeisti žieminėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-15 17:18, atnaujinta 2018-01-27 04:42

Dauguma vairuotojų tai planuoja padaryti, kaip ir priklauso, iki lapkričio 10 dienos, ir artėjant šaltukui ketina pasirūpinti ne tik padangų keitimu, bet ir kitais būtinais dalykais.

Apie 75 proc. portalo autogidas.lt respondentų planuoja padangas savo automobiliams pakeisti, kaip ir numatyta, iki lapkričio 10 dienos.

Apie 14 proc. tyrimo dalyvių sako, kad žiūrės, kokie bus orai, apie 5 proc. keis padangas po lapkričio 10 dienos. Likusieji šiemet išvis nekeis padangų – šiuo metu naudoja universalias.

Delsti ir keisti padangas vėliau nei numatyta vairuotojus skatina ne tik noras patikrinti, kokie orai bus lapkričio pradžioje. Kai kurie vairuotojai teigia, kad kasmet keičia vėliau – palaukia, kol iš tiesų pašąla ar pasninga.

Dalis apklausos dalyvių lauks atlyginimo, kad galėtų nusipirkti naujas padangas, kai kurie tik vėliau turės galimybę nuvykti į autoservisą ar patys pasikeisti.

Tie, kurie žiemai ketina pirkti kitas padangas, teikia pirmenybę naujoms ir yra linkę išleisti didesnę pinigų sumą nei pirkdami padangas vasarai. Vairuotojų teigimu, šiuo metu jie už vieną padangą gali mokėti arba iki 100 litų, arba nuo 200 litų ir daugiau.

Pavasarį vasarai tinkamoms padangoms dauguma vairuotojų galėjo išleisti ne daugiau kaip 200 litų už padangą.

Apžvelgus internete publikuojamus skelbimus matyti, kad naujų padangų kainos siekia vidutiniškai nuo 150 iki 300 litų, tačiau yra ir tokių, kurių kaina yra 99 ar 1699 litai. Restauruotų padangų kainos svyruoja vidutiniškai nuo 80 iki 120 litų, dėvėtų – nuo 25 litų už vienetą.

Iš tyrimo rezultatų matyti, kad padangų ieškoti populiariausia specializuotose parduotuvėse (40 proc.) arba peržiūrint internete publikuojamus skelbimus (26 proc.). Taip pat padangų ieškoma turguje (19 proc.) arba tiesiog perkama internetu (15 proc.).

Apklausos rezultatai atskleidė, kad vairuotojai labiausiai domisi paprastomis žieminėmis padangomis, ne dygliuotomis. Rinkdamiesi naujas padangas, daugiausia dėmesio kreipia į kainą, gamintoją ir dar pasižiūri, kokie atsiliepimai internete. Ieškodami dėvėtų padangų, vairuotojai labiausiai atsižvelgia į protektoriaus gylį, kainą, gamintoją ir pagaminimo metus.

Artėjant žiemai, vairuotojai apgalvoja ne tik padangų keitimo būtinybę. Dauguma dar keis langų plovimo skystį (68 proc.), suteps gumas ar spyneles, kad neužšaltų (36 proc.), pasikeis kilimėlius į guminius (29 proc.), patikrins ir pasirūpins, kad stabdžiai gerai veiktų (23 proc.), pakeis pakaitinimo žvakes (17 proc.) ir kt.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.