Benediktas Vanagas ketina išbandyti lietuviškojo Dakaro trasą

Ilgiausios lenktynės Lietuvoje – bekelės maratonas „4x4 Perimetras“ – plečia savo formatą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 11:42 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 6:30 AM

Unikalias visureigių ištvermės varžybas šalies pasieniu papildys dar trys etapai skirtinguose regionuose, drauge apsijungsiantys į vieną bekelės lenktynių seriją.

Šeštadienį vyksiančiose pirmose „4x4 Perimetras series“ varžybose Ukmergėje žada startuoti ir Dakaro raliui intensyviai besirengiantis Benediktas Vanagas.

„Matydami nuolat didėjantį susidomėjimą „4x4 Perimetru“, nutarėme rengti visą lenktynių seriją, kurioje dalyviai išmėgintų savo jėgas, pasitreniruotų ir iš arčiau pažintų tokio pobūdžio varžybas dar prieš didįjį maratoną aplink Lietuvą.

Tuo pačiu tai bus proga renginio organizatorių komandai sustyguoti tarpusavio veiksmus ir pasirengti sklandžiam darbui pustrečios paros trunkančiose varžybose“, – naujo formato lenktynes „4x4 Perimetras series“ pristato jų sumanytojas Gediminas Grigaitis.

Pirmasis renginys įvyks jau šį šeštadienį (spalio 25 d.) Ukmergėje. Kaip įprasta, dalyviai pagal savo pajėgumą, patirtį ir automobilių paruošimo lygį rungsis skirtingose klasėse – „Tourism“, „Extreme“ ir „Sport“. Pastarojoje su B.Vanagu varžysis ir šiųmetis „4x4 Perimetro“ nugalėtojas Vaidotas Paškevičius.

Varžybų technikos parką neabejotinai praturtins lietuviškų smėlynų jau ragavęs Benedikto pilotuojamas naujasis „Toyota Hilux“ bolidas ir vienai Kazachstano komandai priklausantis „Bowler“ visureigis, kurį į trasą išvairuos Ramūnas Baltramonaitis.

Organizatoriai džiaugiasi sulauksiantys ir svečių – pasivaržyti su broliukais atvyksta net penki kaimynų ekipažai iš Latvijos.

„Sportininkai varžysis 5,7 km ilgio „Versmės“ trasoje, o ekstremalų bei turizmo klasių atstovams teks apvažiuoti ir visą Ukmergės rajono perimetrą, tai yra maždaug pustrečio šimto kilometrų, vadovaujantis legenda, – pirminei savo sumanytai „4x4 Perimetro“ idėjai lieka ištikimas Lietuvos bekelės sporto krikštatėvis G. Grigaitis. – Juk sakoma, kad apetitas auga bevalgant, tad apvažiavus vieno rajono ribas, tikėtina, kad daugelis užsinorės kitąmet birželį visureigiais apjuosti ir visą šalį.“

„Ukmergės perimetro“ organizatorius pastebi, kad šįkart varžybos bus itin dėkingos žiūrovams. Sirgaliai galės patogiai stebėti savo favoritus, besivaržančius „Versmės“ trasoje, mat profesionalūs sportininkai su aukščiausius saugumo standartus atitinkančia technika čia įveiks po dvylika ratų, o likusių klasių atstovai pravažiuos po kelis kartus.

Žiūrovams renginys nemokamas, jo programa ir visa platesnė informacija pateikiama oficialioje varžybų svetainėje.

Šiemet birželį ketvirtą kartą įvykęs bekelės maratonas „4x4 Perimetras“ pelnytai tituluojamas Lietuviškuoju Dakaru. Tai ilgiausios trukmės ir distancijos lenktynės Lietuvoje. Pustrečios paros trukusias varžybas sudarė šeši etapai, o kiekvienam jų įveikti buvo skirta po 10 valandų.

Druskininkuose startavę ir finišą pasiekę dalyviai šalies pasieniu iš viso nuvažiavo daugiau kaip 2000 kilometrų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.