Lietuvoje užregistruoti du hibridiniai superautomobiliai

Išskirtiniai hibridiniai automobiliai BMW i8 ir „Porsche 918 Spyder“ nematyti ne tik lietuviams – juos smalsiais žvilgsniais nulydi ir visko matę Vakarų Europos gyventojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Nov 4, 2014, 12:51 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:21 AM

Tikimybė pamatyti šiuos modelius kartu beveik lygi nuliui, bet tik ne Lietuvoje – abu modelius įsigijo ir mūsų šalyje įregistravo prabangių automobilių nuomos įmonė „Myan Management“.

Šiai įmonei priklauso ir du Lietuvoje registruoti „Bugatti Veyron“ bei kelios dešimtys prabangių „Ferrari“, „Bentley“, „Aston Martin“, „Land Rover“ ir kitų automobilių.

Išskirtiniai numeriai

Abu hibridai papuošti vardiniais numeriais, atkartojančiais jų modelio pavadinimą - „Porsche“ gavo lentelę su užrašu 918S, o BMW visų dėmesį patraukė valstybiniais numeriais „i8“.

Tiesa, numeriai su „i“ mažosios ženklu neišduodami net pageidaujantiems vardinių ženklų, taigi tokį simbolį savininkai galėjo išgauti tik tvirtinimo elementu uždengę dalį I didžiosios raidės.

Tuo pačiu „Myan Management“ pademonstravo ir naujas savo pirmojo „Bugatti Veyron Super Sport Vitesse“ spalvas. Valstybiniu numeriu L00K paženklintas automobilis anksčiau buvo tamsiai pilkos spalvos su geltonomis detalėmis per vidurį, o dabar jis juodas su baltais akcentais šonuose.

BMW i8

Neseniai Lietuvoje pristatytas sportinis BMW i8 varomas 3 cilindrų, 1,5 l 231 AG benzininiu varikliu su dviguba turbina bei 95 kW/131 AG elektriniu motoru.

BMW i8 hibridinės sistemos technologija iš esmės skiriasi nuo kitų hibridų, nes benzininis variklis neveikia kaip papildymas elektriniam motorui. Abu varikliai čia dirba atskirai – benzininio motoro galia perduodama galiniams ratams, o elektrinio priekiniams.

Todėl bendra automobilio galia siekia pilną abiejų motorų galių sumą – 362 AG, o ne mažiau, kaip nutinka automobiliams, kuriuose benzininiai ir elektriniai varikliai būna sugretinti. Negana to, dėl tokios konstrukcijos automobilis gali būti varomas priekiniais, galiniais ar visais ratais, kada tik šeimininkas nori.

Maksimalus automobilio greitis siekia 250 km/val., iki 100 km/val. jis įsibėgėja per 4,4 sek., o 100 km vartoja vos 2,5 litro benzino.

„Porsche 918 Spyder“

„Porsche 918 Spyder“ techniniai duomenys dar įspūdingesni. Automobilio priekyje ir gale montuojami du elektriniai varikliai,129 AG ir 156 AG. Naudojant vien juos automobilis iki 100 km/val. įsibėgėja per 6,2 s.

Tačiau įjungus ir 4,6 litrų V8 motorą bendra 887 AG sistema „918 Spyder“ iki 100 km/val. išjudina vos per 2,6 sek. Šis superautomobilis gali pasiekti net 345 km/val. greitį. Be to, turtuolių trokštamo išskirtinumo prideda ir tai, kad tokių automobilių visame pasaulyje pagaminta tik 918 vienetų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.