Pavojingiausiame kelyje vairuotojai kovoja su žudančiu vandenynu

Kalnų perėjos Himalajuose galbūt atrodo pavojingos lygumų gyventojams, tačiau lyginant su tuo ką vaizdingame, bet mirtinai grėsmingame Atlanto kelyje nuolatos savo kailiu tenka patirti norvegų vairuotojams, jos yra vienas juokas.

Atlanto kelias vakarinėje Norvegijos dalyje.<br>„All Over Press“ nuotr.
Atlanto kelias vakarinėje Norvegijos dalyje.<br>„All Over Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:54 AM

Esant geram orui šis maršrutas suteikia kvapą gniaužiančių vaizdinių vakarine Norvegijos pakrante keliaujantiems turistams. Tačiau, kai oro sąlygos yra bjaurios, automobilius blaško labai stiprūs vėjo gūsiai ir daužo šalto vandens bangos, lūžtančios į tilto atrama arba uolų krantą.

Sukuria optinę apgaulę

Žemiau pateiktame vaizdo įraše kaip tik įamžinta vieno vairuotojo kelionė audringą dieną. Beveik keturių minučių trukmės siužetas atskleidžia, koks iš tiesų pavojingas yra šis kelias. Visgi sprendžiant pagal peržiūrų skaičių „YouToube“ archyvuose, drąsuolių mėginsiančių jį įveikti pirmą kartą tikrai bus.

Įspūdingiausiu iš visų net septynių šiame maršrute esančių tiltų laikomas Storseisundet tiltas. Dėl neįprastos konstrukcijos vietinių dar vadinamas „girtu tiltu“. Daugelio kelionių agentūrų naudojamas reklaminiuose leidiniuose kiekvienais metais jis pritraukia tūkstančius turistų.

Maždaug 260 metrų virš Norvegijos jūros iškilęs tilto vingis sukuria vairuotojams optinę apgaulę. Atvažiuojant atrodo, kad tiltas veda į niekur ir baigiasi jūroje, tačiau tai tik didelio linkio sukuriamas pirmas įspūdis.

Gausu lankytinų vietų

Daugybę posūkių ir vingių turintis kelias nėra niekaip atskirtas nuo Atlanto vandenyno, taigi juo keliaujantiems žmonėms tenka atsiduoti gamtos stichijai.

Jau 25 metus skaičiuojantis Atlanto kelias nutiestas per salyną ir jungia žemyną su Averiojaus sala. Taip pat oficialiai tai yra vienas iš šalies turistinių maršrutų.

Kelią šešerius metus tiesusiems darbininkams teko kovoti su siaubingomis oro sąlygomis. Šalies turizmo centro duomenimis, tiesimas 12 kartų buvo nutrauktas dėl artėjančių uraganų.

Maršrute netrūksta lankytinų vietų, įskaitant Kverneso medinę bažnyčią, Bremsneso olą ir populiarius žvejybos plotus. 2013 m. nuo kelio buvo nuplautas ir į jūrą įkrito Izraelio turistas, kuris kaip tik žavėjosi kraštovaizdžiu.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.