Pora visus savo superautomobilius paskyrė neįprastam tikslui

Dauguma superautomobilių savininkų saugo savo mašinas lyg kūdikius. Puikūs, galingi automobiliai stovi išblizginti erdviuose garažuose ir savininkai tik retkarčiais ištraukia juos į dienos šviesą, kad tik kas nenutiktų.

Ericas ir Amity Petersonai savo superautomobiliais stengiasi pradžiuginti sunkiai sergančius vaikus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ericas ir Amity Petersonai savo superautomobiliais stengiasi pradžiuginti sunkiai sergančius vaikus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 4, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 2:46 AM

Tačiau JAV, Portlande, gyvenantys Ericas ir Amity Petersonai dėl to nesijaudina.

Jie visą savo egzotiškų automobilių kolekciją paskyrė sunkiai segančių vaikų dienoms praskaidrinti.

Maždaug prieš pusmetį jie pradėjo paramos iniciatyvą sunkiai sergantiems vaikams „Dream Drives for Kids“ („Svajonių pasivažinėjimai vaikams“, - angl.)

Įspūdinga kolekcija

Sėkmingi verslininkai sukaupė įspūdingą kolekciją įvairių modelių, apie kuriuos daugelis vaikų gali tik pasvajoti, rašo motorauthority.com.

Petersonų garaže stovi 1965-ųjų A.C. „Cobra Superformance“ replika, 1969-ųjų „Porsche 912“, 1979-ųjų „Porsche 911 (930) Turbo“, 2006-ųjų „Ferrari F430 F1 Spider“, 2007-ųjų „Ferrari 599 GTB Fiorano“, 2008-ųjų „Porsche 911 GT3 RS“, 2013-ųjų „McLaren MP4-12C Spider“, 2014-ųjų BMW M4, 2015-ųjų „Porsche 911 (991) Turbo S“ ir įspūdingas elektromoblis „BMW i8“.

Šeima tvirtino norėjusi pasidalinti savo turtu su visuomene.

Jų projekto idėja paprasta – padėti vietiniams vaikams, sergantiems sunkiomis ligomis, kaip leukemija, cistinė fibrozė ar širdies ligos, nors trumpam pamiršti savo negalavimus ir pasidžiaugti pasivažinėjimu superautomobiliu.

Daugiau entuziastų

Mažųjų ligoniukų artimieji gali išrinkti iš Petersonų garažo vaikui labiausiai patinkantį automobilį. Susitikęs su vaiku E.Petersonas paprastai papasakoja apie automobilį viską, kas vaikui įdomu, tada važinėjasi apie pusvalandį, o visa pramoga yra filmuojama ir fotografuojama.

Šeima gauna vaizdo įrašą ir nuotraukas, kad vėliau galėtų vaikui priminti, kad jo gyvenimas yra ne tik gydytojai ir ligoninė.

„Mes sugalvojome būdą panaudoti savo automobilių kolekciją kažkam unikalaus. Tai taip pat leidžia mums aktyviau užsiimti su savo automobiliais“, - tvirtino E.Petersonas.

Petersonai dirba su vietinėmis ligoninėmis Portlande ir stengiasi suorganizuoti po vieną pasivažinėjimą kas savaitę.

Jų veikla jau domisi ir kiti superautomobilių savininkai, kurie norėtų prisidėti, taigi Petersonai vylėsi, kad ateityje visoje JAV sergantys vaikai galės pasidžiaugti nekasdieniškais automobiliais.

Galbūt tokia idėja galėtų rasti savo vietą ir Lietuvoje?

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?