„Ponas Bynas“ savo sportinį automobilį parduoda už 8 mln. svarų

Didžiosios Britanijos aktorius Rowanas Atkinsonas nori parduoti savo pamėgtą sportinį automobilį „McLaren F1“ už 8 mln. svarų (10,7 mln. eurų).

R.Atkinsonas savo „McLaren“ buvo rimtai aplamdęs.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Atkinsonas savo „McLaren“ buvo rimtai aplamdęs.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 25, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:07 AM

Komišką pono Byno personažą sukūręs aktorius įsigijo garsųjį modelį 1997 metais už 540 tūkst. svarų, o nuo to laiko jo vertė smarkiai išaugo.

R.Atkinsonas tvirtino parduodantis mašiną ne dėl pinigų, bet mano, kad atėjo laikas, kad kas nors kitas pasidžiaugtų ja.

Jis sakė Britanijos dienraščiui „Daily Mirror“: „Aš jo nepirkau kaip investicijos. Pirkau jį dėl kokybės idėjos, kuri buvo pritaikyta kuriant (automobilio) dizainą, o dabar jis tapo vertingu daiktu. Atėjo laikas, kad juo pasidžiaugtų kas nors kitas.“

„Kai pirmąkart jį vairavau, man labiausiai patiko važiuoti lėtai. Neskubėti yra malonumas. Žinoma, buvau išvažiavęs į trasą ir važiavau 200 mylių per valandą (322 km/val.) greičiu“, – pridūrė R.Atkinsonas.

1999-aisiais aktorius su šiuo automobiliu buvo patekęs į baisią avariją. Greta Hedono Kembridžšyre R.Atkinsonas keletą kartų apsisuko ant kelio, trenkėsi į medį, o po smūgio į kelio ženklą užsiliepsnojo. Dar anksčiau jis buvo įvažiavęs į „Rover Metro“ galą.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.