Paviešino, kaip „Tesla“ įkūrėjas jaunystėje pirko „McLaren F1“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-04 18:54, atnaujinta 2018-01-14 03:06

Elektromobilių gamintojos „Tesla“ vadovas ir vienas iš įkūrėjų Elonas Muskas garsėja savo plačiais užmojais.

Prieš 15 metų, 1999-aisiais, kai „Tesla Motors“ dar neegzistavo, jis jau buvo uždirbęs pasakiškus turtus.

Nufilmavo automobilio pristatymą

Tuomet, būdamas vos 28 metų amžiaus, E.Muskas pardavė savo įmonę „Zip2“ už 300 mln. JAV dolerių ir nusprendė dalį pinigų išleisti kaip tipiškas jaunas milijonierius – nusipirkti sportinį automobilį.

Jis išsirinko ne bet ką, o vieną iš įspūdingiausių sportinių automobilių istorijoje – „McLaren F1“, kainavusį milijoną JAV dolerių, rašo businessinsider.com.

Vaizdo įraše, paviešintame iš „CNN Perspectives“ archyvų, užfiksuota, kaip E.Muskas su savo sužadėtine Justine sulaukė sunkvežimio, kuriuo jiems buvo pristatytas brangusis automobilis.

„Prieš trejus metus aš prausdavausi YMCA [paramos organizacija] ir miegodavau biure ant grindų. Dabar turiu milijono dolerių vertės automobilį ir kitų patogumų“, – į kamerą kalbėjo E.Muskas.

Bijojo, kad pinigai nesugadintų

Jis neslėpdamas mėgavosi tuo, kad ką tik gavo vieną iš 62 riboto leidimo „McLaren F1“.

Bet jo sužadėtinė, dabar – jau buvusi žmona ir 5 E.Musko vaikų motina, neslėpė besijaudinanti, kad pinigai jų nesugadintų ir neištrintų iš atminties sunkių laikų.

Prieš 15 metų „McLaren F1“ buvo tikras sportinių automobilių etalonas. Jį kūrė legendiniai inžinieriai Peteris Stevensas ir Gordonas Murrayjus, o automobilyje buvo nemažai „Formulėje-1“ naudotų technologijų.

Varomas BMW 6,1 litro darbo tūrio, V12 formos 627 AG varikliu, šis rankomis surinktas anglies pluošto automobilis galėdavo įsibėgėti iki 384 km/val.

Vairuotojo sėdynė buvo montuojama viduryje, kad šeimininkas galėtų pasijusti kaip tikras F-1 lenktynininkas, o variklio skyrius buvo padengtas grynu auksu.

„McLaren F1“ išliko atmintyje

E.Muskas šį egzotišką automobilį naudojo keletą metų ir kasdien važinėdavo juo į darbą, tačiau, kaip jis pasakojo „PandoDaily“, prieš keletą metų mašiną sudaužė, bandydamas parodyti jos galimybes kolegai iš „PayPal“ Peteriui Thielui.

Dabar jis vairuoja „Tesla“, tačiau sidabrinės spalvos pirmasis sportinis automobilis vis dar užima svarbią vietą jo širdyje.

Pernai pristatydamas naujausią modelį „Tesla Model S P85D“, E.Muskas didžiavosi, kad sportinis elektromobilis pasiekė „McLaren F1“ galimybes ir iki 100 km/val gali įsibėgėti per 3,2 sek.

Šiuo metu „McLaren F1“ vertė yra gerokai išaugusi. Pernai gegužę toks automobilis buvo parduotas už 10,5 mln. JAV dolerių.

Brangiai parduoti tokį automobilį tikisi ir Pono Byno vaidmeniu išgarsėjęs aktorius Rowanas Atkinsonas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.