Vilnietis labai pasigailėjo į kiną atvažiavęs nauju BMW

Mokamoje apšviestoje aikštelėje judriame Vilniaus Naujamiesčio rajone pastatęs automobilį vyras nesitikėjo nieko blogo.

Arūnas negalėjo patikėti savo akimis pamatęs, kaip vagys suniokojo jo automobilį.<br>„Lrytas.lt“ skaitytojo nuotr.
Arūnas negalėjo patikėti savo akimis pamatęs, kaip vagys suniokojo jo automobilį.<br>„Lrytas.lt“ skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Mar 21, 2015, 2:43 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:46 PM

Bet išėjęs iš kino teatro jis negalėjo patikėti savo akimis – apynaujį ketvirtos serijos BMW išdraskė vagys.

Rado išvogtą

„Šeštadienio vakarą nuvažiavome į „Forum Cinemas Vingis“ kino teatrą pažiūrėti filmo. Automobilį pastačiau jų aikštelėje, kur kiekvienam reikia susimokėti, yra užtvarai.

O ką radau grįžęs... Langai išdaužyti, išrauta technika, elektronika, pavogtas ekranas“, – pasakojo Arūnas (vardas redakcijai žinomas. – Aut.)

Vagys nepastebėti išdaužė net du kupė langus, išvogė brangią įrangą ir dar bandė krapštyti kėbulo apdailas, bet jų nulupti nesugebėjo arba nespėjo.

Supykęs vairuotojas grįžo į kino teatrą tikėdamasis pamatyti aikštelę stebinčių vaizdo kamerų įrašus, tačiau nustebo sužinojęs, kad vieta, kurioje stovėjo jo automobilis, nefilmuojama.

Niekas nieko nematė

„Iškvietėme policiją ir nuėjome į kino teatrą. Ten pasakė, kad kameras turi, bet įrašą rodys tik policijai. Tačiau kai pareigūnai atvažiavo, paaiškėjo, kad kameros neapima aikštelės, matyti tik prie pat kino teatro esančios neįgaliųjų vietos“, – tvirtino pašnekovas.

Vyras nebuvo BMW 435i automobilio apsidraudęs kasko draudimu, todėl remontui iš savo kišenės paklojo 5 tūkst. eurų (apie 17 tūkst. litų).

„Nesuprantu, už aikštelę mokėti reikia, turėtų būti saugu, o bandant aiškintis paaiškėjo, kad jokios apsaugos nėra, net kamerų“, – piktinosi Arūnas.

Tikėjosi atbaidyti vagis

Šiuo metu „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre vyksta „Kino pavasaris“, todėl savais automobiliais suvažiuoja daugybė žiūrovų.

Bet „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis tvirtino, kad jau keletą metų nebuvo jokių vagysčių iš greta kino teatro pastatytų automobilių.

„Vagysčių padaugėjimą ar išnykimą mes buvome susieję su nauju mūsų pastatu, įrengtomis kameromis pastato apsaugai, moderniais kaimynų pastatais bei ekonominio gyvenimo pagerėjimu, kai atsirado modernesni automobiliai su integruotomis magnetolomis“, – sakė jis.

Apsaugos nėra

Tačiau pašnekovas neslėpė, kad realios apsaugos kino žiūrovų automobiliams nėra.

„Prie kino teatro esančią aikštelę ir jos veiklą administruoja UAB „ADC Parking“ – būtent jie teikia mūsų klientams automobilio stovėjimo paslaugas, kaip kone ir visame Vilniaus mieste tomis pačiomis sąlygomis – mokamos paslaugos už automobilio stovėjimą, be apsaugos, be stogo.

Apsaugos kameros yra skirtos kino teatro fasado apžvalgai, iš dalies kameros apima ir dalį aikštelės. Iš dalies jos atlieka ir tą prevencinę funkciją.

Tačiau, kaip ir kitose Vilniaus miesto aikštelėse, tai nesuteikia klientams pagrindo būti apsaugotiems nuo vagysčių. Juolab kad prie įvažiavimo į aikštelę yra išvardintos reikiamos taisyklės ir instrukcijos, kuriose tikrai nėra žadama apsauga nuo vagysčių, o mokestis taikomas būtent už automobilio stovėjimą“, – aiškino D.Beržinis.

Jis taip pat prisiminė prieš 7 metus įvykusią vagystę iš automobilio. Tuomet įvykį nufilmavo kino teatro stebėjimo kameros, nes automobilis stovėjo kamerų apžvelgiamoje teritorijoje.

Tačiau D.Beržinis neslėpė, kad tuomet filmuota medžiaga visiškai nepasitarnavo policijos tyrimui, mat tamsoje nebuvo galima nei iš veidų, nei iš rūbų atpažinti vagių.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.