Per Lietuvą į Baltarusiją keliauja įspūdingas krovinys

Lietuvos gyventojai gali stebėti ypatingo krovinio pergabenimą. Antra para iš Klaipėdos uosto į Polocko (Baltarusija) naftos perdirbimo gamyklą vežama įranga. Paguldyta detalė panaši į milžinišką metalinį butelį. Platformos ilgis siekia apie 60 metrų, o svoris – beveik 99 tonas.

Iš Klaipėdos uosto į Polocko naftos perdirbimo gamyklą vežama įranga.<br>A.Padoros nuotr.
Iš Klaipėdos uosto į Polocko naftos perdirbimo gamyklą vežama įranga.<br>A.Padoros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 30, 2015, 9:08 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:42 PM

Negabaritinis krovinys lydimas dviejų policijos ekipažų. Pasiekti Polocką krovinys turėtų po 3 parų. Už lėtai judančios 3,5 m. pločio vilkstinės nusidriekė automobilių eilės.

Krovinį perveža transporto paslaugų įmonė „Maretas“. Įmonė užsiima negabaritinių-sunkių krovinių pervežimais naudojant sausumos, jūrų, geležinkelio transporto priemones.

„Suprantama, kad mūsų krovinys erzina vairuotojus. Judame ne greičiau kaip 40 km/val greičiu. Tačiau tokį nestandartinį krovinį visi mielai fotografuoja“, – nusijuokė „Maretas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Sinica.

Kartu su vilkstine keliauja ir elektrikų komanda. Detalės ir vilkiko aukštis siekia 5 m., todėl kai kur gali kliudyti elektros laidus. Į darbą pasitelkiami ir kelininkai.

Kelionė yra smulkiai apgalvota, todėl artėjant prie sankryžų arba kelio ženklų, A.Sinica kviečia darbininkus – jeigu reikia, jie nukelia šviesoforus ir kelio ženklus. Vilkstinei pravažiavus, kelio ženklus darbininkai grąžina į vietą. Klaipėdos mieste prireikė išmontuoti du šviesoforus.

Pirmadienio vakarą vilkstinė važiavo pro Pasvalį.

A.Sinica pabrėžė, kad tai nėra pats sunkiausias ar sudėtingiausias krovinys. Yra tekę vežti ir 200 t. svorio detalę. Ar toks didelis svoris neardo kelio dangos?

Kaip paaiškino A.Sinica, Svoris yra paskirstytas, todėl kelio dangai daro tokį patį poveikį kaip paprastas krovininis vilkikas. Kita vertus, jeigu pervežimai smarkiai kenktų kelio dangai, Valstybinė kelių transporto direkcija neleistų važiuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.