JAV ambasada paskelbė aukcioną išskirtiniams „Chevrolet“

Amerikos ambasada Vilniuje parduoda savo turtą. Lietuviai turi galimybę įsigyti du amerikietiškus automobilius: „Chevrolet Suburban“ ir „Chevrolet Express“.

JAV ambasada siūlo įsigyti šiuos automobilius.<br>JAV ambasados „Facebook“ nuotr.
JAV ambasada siūlo įsigyti šiuos automobilius.<br>JAV ambasados „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-01 18:25, atnaujinta 2018-01-07 18:54

Socialinėje paskyroje JAV ambasados darbuotojai paragino: „Ambasada parduoda porą tikrų amerikietiškų automobilių, kuriuos retai kada sutiksite Lietuvos gatvėse. Nepraleiskite progos!“

Skelbime rašoma, kad 2007 m. gamybos visureigis „Chevrolet Suburban“ yra be defektų, 5,9 l tūrio benzininio variklio, automatinės pavarų dėžės, keturių varančiųjų ratų. Nurodoma, kad automobilis turi oro kondicionierių ir saugos pagalvėmis. Visureigio salonas – veliūrinis. Už šį automobilį prašoma 6 tūkst. eurų.

7 metų senumo mikroautobusas „Chevrolet Express“ varomas galiniais ratais, turi 6 l tūrio benzininį variklį yra automatinės pavarų dėžės. Ši transporto priemonė įvertina 5 tūkst. eurų.

Abu automobiliai parduodami aukciono būdu.

Įdomu tai, kad automobiliai neatitinka europinių standartų. Tai reiškia, kad norint jais važinėti Lietuvoje, reikėtų atlikti tam tikras automobilių modifikacijas – pakeisti žibintus, patikrinti ar automobilio tarša neviršija normų, taip pat ar ratų bei kėbulo geometrija atitinka gamintojo reikalavimus.

Realiai, šiuo metu paprastas žmogus Lietuvos gatvėmis tokiu automobiliu riedėti negalėtų. Valstybinės kelių transporto inspekcijos Technikos skyriaus vedėjas Justas Rašomavičius paaiškino kodėl.

Kadangi automobiliai priklauso JAV ambasadai, diplomatai yra atleidžiami nuo visų asmenų ir nekilnojamojo turto, valstybinių, regioninių ar municipalinių mokesčių ir rinkliavų. Išimtys galioja ir transporto priemonėms.

„Žali numeriai siejami su transporto priemonės savininku ir jo statusu. Dimplomatas su savo turtu važinėja laikinai, todėl jam nėra taikomi jokie reikalavimai. Pabaigęs savo tarnybą, jis nusiima numerius ir transporto priemonę išsiveža. O jeigu nori parduoti, ambasada visada informuoja, kad automobilis turės atitikti standartus“, – sakė J.Rašomavičius.

J.Rašomavičius pabrėžė, kad diplomatų naudojamos transporto priemonės turi atitikti techninės apžiūros reikalavimus patikrinant automobilio techninę būklę.

„Diplomatine prasme, automobilis yra lygiai toks pat daiktas kaip kriauklė arba stalas“, – vaizdingai palygino specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.