Kauno meras gimtadienio proga sau pasidovanojo „Rolls-Royce“

58-ąjį gimtadienį švenčiantis naujasis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pasidovanojo sau įspūdingą automobilį. Įspūdingo naujutėlio „Rolls Royce Wraith“ politikas laukė visą pusmetį, o Lietuvą automobilis pasiekė prieš pat jo gimtadienį.

Naujausias Visvaldo Matijošačio pirkinys – „Rolls Royce Wraith“<br>Facebook.com nuotr.
Naujausias Visvaldo Matijošačio pirkinys – „Rolls Royce Wraith“<br>Facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

2015-04-14 23:58, atnaujinta 2018-01-06 19:20

Nors nuotrauka su viename iš Vilniaus salonų stovinčiu automobiliu kartu su gimtadienio sveikinimu pasirodė jo sūnaus Dainiaus Matijošaičio „Facebook“ paskyroje, iš tiesų tai nėra jo dovana tėčiui, o registruotas automobilis kompanijos vardu.

„Automobilį tėtis pirko pats. Taip, aš padėjau jį sukomplektuoti, tvarkiau kitus su įsigijimu susijusius reikalus, tačiau pati mintis įsigyti tokį automobilį kilo tėčiui“, – kalbėjo jis.

Automobilis skirtas vairuotojui

D. Matijošaitis pasakojo, kad tėtis dalyvavo praėjusiais metais vykusiuose bandomuose važiavimuose ir didysis kupė jam paliko gerą įspūdį. Aktyviai įvairiose lenktynėse dalyvaujantis Dainius šį potraukį turbūt paveldėjo iš tėčio, kadangi pastarasis labai mėgsta vairuoti.

„Turėtumėte apie tai paklausti paties tėčio, tačiau tai automobilis skirtas vairuotojui. Patys „Rolls-Royce“ atstovai pristatydami šį modelį kalbėjo, kad su didžiaisiais automobiliais, kurie iš esmės reikalauja vairuotojo, jie tolsta nuo klientų, todėl ir atsirado toks kupė“, – apie kupė modelio ištakas pasakojo D. Matijošaitis.

Pats V. Matijošaitis nemano, kad 5,3 m ilgio kėbulą turintis „Wraith“ kupė yra didelis automobilis. Anot jo, tai normalus dviejų durų modelis, tik jo variklis yra galingesnis nei daugumos konkurentų. Verslininkas patikino, kad ir Lietuvoje su tokiu automobiliu važiuoti bus smagu, juolab, kad kelių infrastruktūra tobulėja kiekvieną dieną.

„Tai yra vienintelis „Rolls-Royce“, kurį gali vairuoti pats. Mažesnis variantas. Kituose jau reikia sėdėti gale“, – apie pasirinkimo prioritetus kalbėjo pašnekovas pridurdamas, kad bandymų metu atkreipė dėmesį į variklio galingumą ir važiavimo komfortą. V. Matijošaitis pasakojo pasirinkęs pigiausią galimą variantą, tačiau net ir tokiu atveju už automobilį jam teko sumokėti mažiausiai 245 tūkst. eurų.

Dalinsis su sūnumi

Kadangi automobiliais Matijošaičių vyrai dalinasi, prie „Roll-Royce Wraith“ vairo dažnai sės ir Dainius. Iš tiesų tėtis juokavo, kad gal ir jam karts nuo karto teks pavažiuoti įspūdingu kupė. Kasdieniniu naujojo Kauno mero automobiliu išliks „Porsche Panamera“. Kitus automobilius iš garažo jis išsivaro esant geram orui ir kuomet turi pakankamai laisvo laiko.

V. Matijošaitis nesilaiko vyraujančių tendencijų, pagal kurias solidžias pajamas turintys žinomi žmonės greta sportinių modelių savo garažuose laiko ir ekologiškas transporto priemones. Jo nuomone, elektromobiliai kol kas yra per brangūs. „Wraith“ yra galingiausias ir greičiausias visų laikų „Rolls-Royce“. Įspūdingą trauką užtikrina BMW inžinierių sukonstruotas dviem turbokompresoriais aprūpintas V12 tipo motoras. Per automatinę aštuonių laipsnių pavarų dėžę į galinius ratus perduodama 623 AG galia ir 800 Nm leidžia šiam daugiau nei 2 tonas sveriančiam automobiliui nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėti greičiau nei per 5 s.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.