Naują „Toyota“ voverės apgraužė lyg skanėstą

Vienas pietų Londono priemiesčio Kroidono gyventojas Tony Steeles kenčia dėl keistų užpuolikų. Jo visiškai naują, ką tik įsigytą „Toyota Aygo“ jau du kartus buvo užpuolusios voverės.

Brito automobilis voverėms pasirodė valgomas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Brito automobilis voverėms pasirodė valgomas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

Apr 20, 2015, 12:12 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:11 AM

Pirmą kartą tai nutiko praėjus vos porai dienų nuo automobilio įsigijimo. Būrys alkanų voverių atakavo jo naują pirkinį ir tiesiog sugraužė daugelį guminių detalių, buvo pažeistas oro srauto matuoklis.

Keisčiausia, kad iš visos gausybės ir senų, ir naujų automobilių stovinčių gatvėje, voverės kažkodėl pasirinko būtent „Toyota Aygo“.

Vargšas „Toyotos“ savininkas turi teoriją, kad gumines dalis šiam automobiliui gamintojai pagamino iš natūralių medžiagų, kurios ir vilioja graužikus. Tai patvirtina ir Japonijos koncerno atstovai – durų sandarinimo gumos, sėdynių apmušalai, atsarginio rato uždangalas yra gaminamas iš natūralių medžiagų, bet panašiu būdu šias detales gamina ir kiti automobilių koncernai.

Ekologiškų automobilių detalių daugėja. Štai neseniai „Ford“ pranešė, kad su pomidorų padažų „Heinz“ kompanija pasirašė sutartį, pagal kurią iš pomidorų odelių bus gaminamas plastikas automobiliams.

Kitų gamintojų automobilių kai kuriose detalėse naudojamas plastikas, pagamintas iš sojos, riešutų aliejaus, net ryžių lukštų.

Nors vargšo Tonio automobilį užpuolusių voverių padaryta žala nepriskiriama prie garantinio remonto, visgi Britanijos atstovybė sutiko padengti remonto išlaidas.

Tačiau, kai automobilį suremontavus, ši istorija pasikartojo, „Toyota“ pardavėjai įkalbėjo Tony Steeles‘ą persėsti į kiek didesnį, tačiau tikėtina, ne tokį skanų voverėms „Yaris“ modelį. Pakeitus automobilį, voverių antpuoliai liovėsi.

„Toyota“ koncernas susidomėjo šiuo atveju ir net sukūrė specialią grupę, kuri tirs, kas taip sudomino britiškas voveres ir ieškos išeities, kad tokie atvejai nepasikartotų ateityje. Tuo metu Tonis savo naująjį automobilį ėmė laikyti garaže. Dėl viso pikto, sakė jis, duodamas interviu Britanijos „Autoexpress“ žurnalistams.

Parengė Ramūnas Fetingis

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.