Bijojo, kad gaus baudą, o sulaukė išgelbėjimo

Kelyje pamatęs policijos ekipažą dažnas vairuotojas sunerimsta ir stengiasi neatkreipti pareigūnų dėmesio.

Daugelis vairuotojų bijo policijos pareigūnų, todėl labai nustemba sulaukę iš jų pagalbos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugelis vairuotojų bijo policijos pareigūnų, todėl labai nustemba sulaukę iš jų pagalbos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2015, 1:35 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:27 PM

Bet savo nutikimus kelyje papasakoję portalo lrytas.lt skaitytojai pripažino, kad jei ne paslaugūs pareigūnai, jiems būtų buvę gerokai sunkiau išspręsti kilusias bėdas patiems.

Netikėti mechanikai

„Kartą važiavau iš Druskininkų į Vilnių, bet netoli nuvažiavau, gal kokius 15 km.

Automobilio variklis pradėjo leisti kažkokius garsus, tad turėjau sustoti šalikelėje. Kadangi apie variklį nieko nesumanau, paskambinau savo draugui ir paklausiau ką daryti.

Jis liepė kaip nors grįžti į Druskininkus arba važiuoti iki artimiausio miestelio, kur yra autoservisas.

Bet man nereikėjo ten važiuoti, nes iš priešingos pusės privažiavo policijos mašina. Išlipę policininkai paklausė, kas atsitiko, pasakojau.

Jie atidarė variklio dangtį, pažiūrėjo ir nutarė, kad tik atsilaisvinęs dirželis.

Įtempė ir pasakė, kad galima tęsti savo kelionę, bet priminė, kad reikės susirasti automobilių meistrą, kad patikrintų ar viskas yra saugu.

Atlygio jie nepaėmė, sakė, kad visada padeda vairuotojams kuo tik gali, nes jie policininkai.

Aš jiems palinkėjau geros dienos ir padėkojau. Saugiai pasiekiau artimiausią autoservisą, o ten jau viską sutvarkė, tad kelionė buvo ilga, bet viskas baigėsi gerai. Namus pasiekiau laimingai. Gerų policininkų yra Lietuvoje“, – pasakojo Eglė.

Pakeleivingas automobilis

„Kartą važiuojant autostrada Vilnius-Kaunas sprogo automobilio padanga. Susiruošus keisti ratą paaiškėjo, kad įdėtas netinkamas raktas ratų varžtams atsukti.

Kadangi automobilis buvo neseniai pirktas, nebuvo niekada keistas ratas ir nepatikrinta ar tinkamas raktas įdėtas.

Nusprendžiau stabdyti pakeleivingus automobilius, bet kaip tyčia niekas nestojo, o ir metas jau buvo vėlus, temo.

Pradėjo kilti panika, kad teks ilgai užsibūti kelyje ieškant pagalbos, o gal ir kviesti pagalbą kelyje ir smarkiai paploninti piniginę. Vaikai automobilyje taip pat buvo labai išsigandę ir tą paniką kėlė vis didesnę.

Mano didelei nuostabai, sustojo policijos ekipažo automobilis. Tą momentą pagalvojau, kad dar gausiu baudą, nes nebuvau pastatęs avarinio ženklo, tik buvo įjungtos avarinės šviesos.

Bet pareigūnai išklausę mano situaciją, pasitaikė labai geranoriški. Jie ne tik pas save surado tinkamą raktą, bet ir padėjo pakeisti automobilio ratą.

Suteikę pagalbą, palinkėjo laimingo kelio ir nuvažiavo savo keliu. O aš vos spėjęs padėkoti, visas laimingas tęsiau savo kelionę namo ir mintyse dėkojau, kad pasitaikė tokie nuoširdūs ir geri policijos pareigūnai“, – prisiminė Vygintas.

Šie pasakojimai dalyvauja portalo lrytas.lt ir draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ konkurse „Pasidalink pagalbos kelyje istorija ir laimėk vaizdo registratorių!“. Dalyvaukite ir jūs, plačiau apie konkursą čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?