Vokietis pasiryžo atvažiuoti į Vilnių su 108 metų automobiliu

Senovinių automobilių entuziastas Reinhardas Burkartas gegužės viduryje ketina pradėti nepaprastą kelionę.

R.Burkartas pasiryžęs įveikti 2000 km su daugiau nei 100 metų amžiaus automobiliu.<br>Lrytas.lt nuotr.
R.Burkartas pasiryžęs įveikti 2000 km su daugiau nei 100 metų amžiaus automobiliu.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Apr 28, 2015, 2:46 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:12 PM

Kartu su kitais senovinių automobilių entuziastais jis planuoja įveikti daugiau kaip 2 tūkst. kilometrų per Europą su vienais iš seniausių išlikusių vokiškų automobilių.

„Kai pirmą kartą pasakiau draugams apie planus, jie galvojo, kad išprotėjau. Bet štai, dabar esu čia ir kelionė tapo realybe“, – sakė R.Burkartas, pristatydamas savo planus.

5-6 startuosiantys kelionės dalyviai aplankys 5 valstybes ir daugiau nei 10 miestų. Taip pat atskirose valstybėse prie jų prisijungs ir tų šalių senovinių automobilių entuziastai.

„Visą atstumą jiems būtų sunku važiuoti kartu su manimi. Aš galėsiu važiuoti tik maksimaliu 30 arba 50 km/val. greičiu, o per dieną nuvažiuosiu tik 150-200 kilometrų“, – aiškino R.Burkartas.

Taip pat einantis ir Hamelno miesto automobilizmo istorijos draugijos prezidento pareigas vokietis dar neapsisprendė su kokiu automobiliu jis startuos, bet tai bus vienas iš dviejų seniausių jo turimų automobilių.

Abu jie pagaminti vyro gimtajame Hamelne veikusioje Šiaurės Vokietijos automobilių gamykloje ir abiejų jų pasaulyje išlikę vos po tris egzempliorius.

Seniausias modelis, 1908-aisiais pagamintas „Colibri" turi 8 AG variklį gali važiuoti tik 30 km/val greičiu ir R.Burkartas nebuvo tikras, ar spės automobilį paruošti kelionei.

Kita galimybė – 1911-aisiais toje pat gamykloje pagamintas „Sperber“ modelis. Jis varomas 600 kūb. cm. 18 AG varikliu ir gali pasiekti 50 km/val. greitį.

R.Burkarto „Speber“ matęs daug gyvenimo. 1919-aisiais jis buvo išgabentas į Švediją ir ten naudotas kaip taksi automobilis. Kai vyras jį nusipirko 1984-aisiais, restauratoriai nustatė, kad senovinis automobilis nuvažiavęs tais laikais neįsivaizduojamą atstumą – 400-500 tūkst. kilometrų.

Vilnių senovinių automobilių entuziastai planuoja pasiekti birželio 6 dieną ir demostruoti automobilius prie Rotušės. Į Lietuvą jie atvyks iš Kaliningrado srities per Kuršių neriją ir važiuos per Klaipėdą bei Kauną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.