BMW vairuotojas iki šiol prisimena jam padėjusio vyro žodžius

Automobilis ir jo siela. Atrodo, kad tai nesąmonė, automobilis tiesiog transporto priemonė ir nieko jausti negali, bet man nutikusi istorija rodo kitaip.

BMW vairuotojui įstrigo patarimas padėti kitiems vairuotojams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
BMW vairuotojui įstrigo patarimas padėti kitiems vairuotojams.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Skaitytojas Žilvinas

Apr 29, 2015, 7:24 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:41 AM

Žiemą, kelios dienos iki Kalėdų, nusprendžiau nusipirkti plentinį dviratį – žiemą kainos daug mažesnės. Taigi, sėdau į savo BMW e39 ir nuvažiavau nusipirkti dviračio.

Kelionė pirmyn nieko ypatingo, nedidelės spūstys. Nusipirkau dviratį ir įsidejau jį į bagažinę. Iki tol jokių kaprizų nerodęs automobilis pradėjo „ožiuotis“.

Užvedus automobilį ir pavažiavus keletą kilometrų užsidegė akumuliatoriaus lemputė.

Supratau kad generatoriaus gedimas, o iki namų likę apie 5 kilometrus. Nusprendžiau tęsti kelionę, lemputė vėl užgęso.

Paskambino žmona ir paprašė paimti vaiką iš darželio, nes jis susirgo. Sėkmingai pasiekiau darželį, bet bevažiuojant namo vėl užsidegė lemputė.

Kelionę tesiau tik iš akumuliatoriaus energijos, bet pakliuvau į vakarinę spūstį. Dar keli kilometrai ir dingo automobilio trauka, pradėjo mirkčioti visos lemputės ir automobilis sustojo.

Stoviu gatvėje, spūstyje. Įsijungiau avarinį signalą, gale pastačiau raudoną trikampį.

Atsisėdau į automobilį, paskambinau žmonai, kad paimtų vaiką. Skambinau draugams, kad padėtų nutempti automobilį iki artimiausio autoserviso, bet visi buvo arba jau išvykę arba patys strigę spustyse.

Taksi, teikiantys buksiravimo paslaugą, irgi neturėjo laisvų vairutojų.

Telefono baterija seko, niekas negalėjo padėti, taigi liko vienintelė, brangiausia išeitis – kviestis techninę pagalbą. Bet kaip tik tada iš gale sustojusio bene 20 metų senumo „Audi“ automobilio, prie manojo priejo nepažįstamas vyriškis ir pasiūlė pagalbą.

Atvažiavusi žmona pasiėmė vaiką ir nuvažiavo viešuoju transportu namo, o nepažįstamasis nutempė mano „užsiožiavusį“ BMW iki autoserviso.

Norėjau jam atsilyginti pinigais, bet jis atsisakė, tik pasakė: „Padėk kitiems vairuotojams“.

Nuostabu, kad yra tokių gerų žmonių. Taigi, automobilį palikau prie autoserviso, nes šis jau nebedirbo, išsitraukiau savo naująjį plentinuką iš bagažinės ir parmyniau slidžiais šaligatviais namo. Kelionė patiko.

Vis prisimindamas tą vakarą šypteliu, kad BMW užpavydėjo mano naujojo pirkinio, kad išduodu jį. O svarbiausia, ką išmokau tą vakarą, tai padėti kitiems. Padėkite ir jūs.

Šie pasakojimai dalyvauja portalo lrytas.lt ir draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ konkurse „Pasidalink pagalbos kelyje istorija ir laimėk vaizdo registratorių!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.