Rekordinis Kauno autobusas išbandys jėgas Kačerginės trasoje

265 kilovatai, raudonas ir važiuos „Fast Lape“ – kas? Ne, tai ne „Ferrari Daytona“, bet irgi neblogai.

Ilgiausias autobusas Lietuvoje susiruošė į lenktynių trasą.<br>P.Mantauto nuotr.
Ilgiausias autobusas Lietuvoje susiruošė į lenktynių trasą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2015, 5:41 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 6:04 AM

Fast Lap“ lenktynių festivalis šiemet nusišovė išskirtinį dalyvį – Kauno gatvėse riedantį ilgiausią autobusą Baltijos šalyse „Van Hool AGG300“.

Jis ne tik galės atvežti 200 miestiečių į Kačerginės Nemuno žiedą, bet greičiausiai ir pats prasuks vieną kitą ratą jame.

Gegužės 16 dieną 10 val 20 min. ryte autobusas vos už 60 centų visus norinčius prigriebs Kaune prie „Prismos“ prekybos centro, o po varžybų, 18 val. 30 min., keleivius susirinks ir parveš atgal į miestą.

Autobusas niekur nestos ir važiuos tiesiai į trasą.

„Kauno autobusų“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis pasakojo, kad jo vadovaujamą įmonę nebuvo sunku prikalbinti dalyvauti šiame renginyje.

„Tai susiję su transportu, technika ir automobiliais, o didelė dalis mūsų darbuotojų ir specialistų domisi tuo. Tiek mes, tiek savivaldybė teigiamai ir palankiai žiūrime į šį renginį ir norime sudaryti sąlygas miestiečiams jį pamatyti“, – sakė jis.

„Autoplius-Fast Lap“ ne tik gražus reginys, bet puiki platforma ir savęs parodymui. Išskirtinių automobilių mylėtojai atsiveža savo išskirtinius automobilius „Show Off“ daliai. Parodyti turi ką ir „Kauno autobusai“.

„Iš kitos pusės tai yra švietimas. Jei parodysime, kad patogu naudotis viešuoju transportu tokiame renginyje, tai turėtų atsirasti ir kas iš automobilio persės į autobusą ir paprastomis dienomis“, – sakė generalinis direktorius.

Kačerginės Nemuno žiedas yra viena unikaliausių trasų šioje Europos dalyje. Žiedas labai greitas, o reljefas jame išskirtinis. Sunku rasti kitą trasą, kuriame būtų kas nors panašaus į „Makuškę“ – itin stačia įkalnę.

Šalia kitų reginių ir pramogų žiūrovai turės dar vieną smagų reginį – stebėti kaip 25 metrų ilgio monstras ropšis į 12 laipsnių statumo įkalnę.

„Ar ji daug statesnė nei Parodos kalnas? Tai bus bandymas. Tikrai tikiu, kad įvažiuosim, bet nesužinosim jei nepabandysim“, – sakė generalinis direktorius.

„Fast Lap“ organizatoriai taip pat optimistiškai žiūri į Kauno autobuso galimybes, bet dėl viso pikto šalia budės „Nissan Navara“ gelbėjimo automobilis, kuris, jei reikės, užtemps autobusą į kalną.

Gegužės 16-ą dieną į Kačerginę tiek ilguoju autobusu, tiek savo transportu atvykę žmonės galės išvysti ne vieną kvapą gniaužiantį reginį.

Motoakrobatas Aras Gibieža ne tik surengs savo pasirodymą, bet ir važiuos visą 3,35 km ilgio žiedą nusiėmęs priekinį motociklo ratą, o „Time Attack“ lenktynėse netrūks 500 ar 1000 AG turinčių automobilių, „Wolf Race“ startuos 60 dalyvių. Taip pat laukia ir tradicinis „Show off“, kuriame žiūrovų lauks išskirtiniai automobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai