Kaunietį šokiravo politikų surengtas spontaniškas aukcionas

„Net automobilių turguje taip žmonių neapgaudinėja, o iš tokios organizacijos tokio dalyko tikėjausi mažiausiai“, – pasakojo su redakcija susisiekęs kaunietis Evaldas Š.

Kaunietis teigė, kad net automobilių turguje tokios apgavystės nesitikėtų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaunietis teigė, kad net automobilių turguje tokios apgavystės nesitikėtų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Jun 4, 2015, 5:08 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 9:39 AM

Vyras pasakojo viename automobilių pardavimų portalų pamatęs skelbimą, kad Lietuvos socialdemokratų partija parduoda automobilį „Volkswagen Multivan“. Už 2004 metais pagamintą automobilį skelbime buvo prašoma trijų tūkstančių eurų.

Pasiūlyto avanso neėmė

Kaunietis nedelsė ir paskambino skelbime nurodytu numeriu. Su juo kalbėjęs partijos narys Arvydas Kregždė tikino, kad vyras gali atvykti ir apžiūrėti perkamą automobilį.  Evaldas Š. tikrai norėjo įsigyti būtent šį automobilį, tad pasiūlė pervesti avansą, bet to buvo atsisakyta.

„Pasiūliau pervesti avansą, bet sulaukiau atsakymo, kad to daryti nereikia, nes jie neturi kaip jo priimti“, – pasakojo pašnekovas.

Pirkėjas susitarė, kad ketvirtadienio rytą jis iš Kauno atvyks į Vilnių, ir bus sudarytas pardavimo sandoris.

Automobilių aikštelėje – dar vieni pirkėjai

Ryte atvykęs į automobilių aikštelę Evaldas Š. sužinojo, kad automobilis, kurį ketino pirkti, jau parduotas. Netrukus pasirodęs pats A.Kregždė nuskubėjo aiškintis situacijos. Prie aikštelės vartų lūkuriavo dar vieni pirkėjai, kurie už automobilį siūlė net 4100 eurų.

„Nors A.Kregždė pažadėjo išsiaiškinti, koks nesusipratimas čia įvyko, galiausiai pareiškė, kad automobilis bus parduotas tiems, kas siūlo daugiau. Absurdas, kad atvykus kaina pakilo ne šimtu ar dviem šimtais eurų“, – apie spontaniškai surengtą politikų aukcioną pasakojo pašnekovas.

Evaldas Š. pasakojo, kad kiti automobilį įsigyti panorę žmonės veikiausiai buvo geri aikštelės vadovo pažįstami, todėl atvykus tapo akivaizdu, kad sprendimas priimtas jų naudai.

„Sugaišau laiko, kainavo degalai. Nesuprantu, kaip galima taip elgtis“, – piktinosi kaunietis.

A.Kregždė: „Kalbėti galima daug ką“

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su A.Kregžde šis patvirtino, kad automobilio pardavimo istorija jam žinoma: „Buvo įdėtas skelbimas internete, sulaukėme gausybės skambučių, o vienas iš jų buvo vyro iš Kauno, kiti žmonės atvyko iš Panevėžio. Panevėžiečiai pasiūlė didesnę sumą, tad jiems ir buvo parduotas automobilis.“

Pašnekovo teigimu, paprastai, kai paliekamas užstatas, tada sandorio tikimybė didesnė, o pokalbiai telefonu šiuo atveju nieko nereiškia: „Jei jis būtų atvykęs, palikęs užstatą, tai viena, bet jis atvažiavo kaip ir kiti pirkėjai, tad parduota pasiūliusiems didesnę kainą. Kalbėti galima daug ką...“

Lietuvos socialdemokratų partijos atsakingasis sekretorius Valdas Šereika apie šį atvejį sakė: „Čia viskas nutiko taip, kaip ir gyvenime – kas daugiau pasiūlė, tam ir pardavėme. Taip susiklostė aplinkybės, kad sulaukėme labai daug skambučių, įvyko toks žodinis aukcionas. Automobilį pardavėme už priimtiną sumą, tikrai jokio kriminalo čia nematau.“ Pasak V.Šereikos, ši situacija nėra išskirtinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?