Trečdalis savanorių galėjo netekti techninės apžiūros

Iš anksto skelbtoje prevencinėje priemonėje, vykusioje keturiuose didžiuosiuose šalies miestuose, policijos pareigūnai patikrino daugiau nei 300 transporto priemonių.

Patikrinę automobilių žibintus pareigūnai trūkumų rado kas trečiame automobilyje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Patikrinę automobilių žibintus pareigūnai trūkumų rado kas trečiame automobilyje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2015, 4:57 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 5:37 AM

Nemažai vairuotojų pasitikrinti transporto priemonės atvyko savo noru.

Paaiškėjo, kad daugiau nei trečdaliui, 113 automobilių, nustatyta didesnių ar mažesnių šviesos prietaisų trūkumų.

Šios prevencinės priemonės metu už pažeidimus transporto priemonių vairuotojams nebuvo taikoma administracinė atsakomybė. Bet jei tai būtų buvęs ne prevencinis patikrinimas, vairuotojams būtų tekę mokėti baudas ir iš naujo pereiti techninę apžiūrą.

Liepos 23 dieną, ketvirtadienį, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje vykusioje prevencinėje priemonėje „Šviesos“ Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai kartu su Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ darbuotojais patikrino 329 transporto priemones.

Į nurodytas vietas, kuriose vyko patikrinimai, savo iniciatyva atvažiavo 139 vairuotojai. Aktyviausi buvo kauniečiai. Savanoriškai su savo automobiliais į patikrinimus K. Baršausko gatvėje (Dainų slėnio aikštelė) atvyko net 96 vairuotojai.

Iš viso čia patikrinta 117 transporto priemonių, 23 automobilių šviesos prietaisai neatitiko techninių reikalavimų.

Panevėžyje buvo patikrinta 115 transporto priemonių, tarp jų – 38 vairuotojai, kurie atvažiavo savanoriškai. Nustatytos 33 transporto priemonės, kurių šviesos prietaisai neatitiko techninių reikalavimų.

Vilniečiams kiek sutrukdė nepalankios meteorologinės sąlygos – protarpiais smarkiai lijo. Iš 47 patikrintų transporto priemonių, 32-jų šviesos prietaisai neatitiko techninių reikalavimų. Tik 3 vairuotojai į nemokamą patikrinimą užsuko savo noru.

Pareigūnų teigimu, vykdyta prevencinė priemonė parodė, kad didžioji dalis transporto priemonių, kurių šviesos prietaisai neatitiko techninių reikalavimų, buvo su neveikiančiu bent vienu gabaritinių, artimųjų ar tolimųjų šviesų žibintu arba žibintai buvo netinkamai sureguliuoti, t. y. švietė per aukštai arba per žemai.

Pasitaikė atvejų, kai priekinių žibintų stiklai buvo sudilę arba išblukę, dėl to blogai praleido šviesą. Kelių automobilių priekinių žibintų stiklai buvo suskilę ar išdužę.

Nustatytos 8 transporto priemonės, kurių priekinių žibintų savybės buvo pakeistos, t. y. sumontuoti dujinio išlydžio šviesos šaltiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.