Stasys Brundza: „Sausi žvyrkeliai – labai pavojingi“

Rugpjūčio 7-8 d. Zarasų krašte rengiamas vienas didžiausių vasaros sezono automobilių sporto renginių vyks vieną karšiausių ir sausiausių vasaros savaičių. Seimo narys Stasys Brundza sportinių automobilių keliamų dulkių problemą siūlo spręsti paprastai – laistyti žvyrkelius.

Seimo nario Stasio Brundzos teigimu, dulkantys, sausi žvyrkeliai yra nesaugūs.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Seimo nario Stasio Brundzos teigimu, dulkantys, sausi žvyrkeliai yra nesaugūs.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Aug 4, 2015, 1:43 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 2:07 AM

300 Lakes Rally“ žada tapti dar patrauklesne švente ne tik ralio entuziastams. Sėlių aikštėje, kurioje bus ir dalyvių parkas, lenktynių išvakarėse vyks kokteilių vakarėlis, o po pirmosios dienos – ant ugnies keptų mėsos gaminių vakaras. Taip pat bus įrengtos patogesnės vietos stebėti pačiame Zarasų mieste vyksiančius greičio ruožus ir pakoreguotas stadione esantis tramplinas.

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gasiūnas pripažino, kad miestui trūksta didesnio viešbučio ir kitos infrastruktūros, kuri leistų patenkinti renginio metu užplūstančių žiūrovų poreikius.

Vienas iš ralio organizatorių, Audrius Gimžauskas, pasidžiaugė gausiai dalyvaujančių užsienio ekipažų skaičiumi – šiais metais automobilius puoš net 10 skirtingų šalių vėliavos. Dalyvių sąraše – 84 ekipažai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Didžios Britanijos, Švedijos, Vokietijos.

Mėgstantiems egzotiką jis pasiūlė atkreipti dėmesį į Vokietijos lenktynininkus Pierrą Roemerą ir Morizą Falką, kurie ralyje dalyvaus su netradiciniu „Trabant“ markės automobiliu.

Buvęs ilgametis lenktynininkas, Seimo narys Stasys Brundza pastebėjo, kad vienintelis skirtumas tarp legendinio „1000 Lakes Rally“ (dabar žinomo kitu pagrindinio rėmėjo pavadinimu) Suomijoje ir „300 Lakes Rally“ yra pas mus kylančios dulkės. Šią problemą parlamentaras siūlo spręsti laistant kelius.

„Kelininkams yra paprasčiau kokį kilometrą pakišti po asfaltu ir sunaudoti daugiau pinigų, negu palaistyti žvyrkelius ekologiškomis medžiagomis“, – piktinosi jis.

Anot S. Brundzos, sausi žvyrkeliai yra gerokai pavojingesni, nei šlapi. Jis taip pat pateikė 2008 m. statistiką, pagal kurią sausuose neasfaltuotuose keliuose žuvo 30 žmonių, o šlapiuose – vos trys. Anot Seimo nario, tie patys saugumo klausimai galioja ir automobilių sporte.

Greičio ruožai ralio metu greičiausiai kaip reikiant dulkės, mat visą savaitę žadamas giedras oras, o temperatūra savaitgalį Zarasuose pasieks 28 laipsnių pagal Celsijų.

Ralio organizatoriai primena žiūrovams laikytis elementarių saugumo taisyklių – nestovėti išorinėje posūkio dalyje ir ant trajektorijos, kur automobilis gali išvažiuoti po posūkio ar tramplino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.