Vairavimo mokyklų išmonei nėra ribų: įsitikinkite patys

Ar prisimenate, kur mokėtės vairuoti? Jei vairuotojo pažymėjimą gavote prieš dešimtmetį ar daugiau, greičiausiai nebeprisimenate ne tik jus mokiusio instruktoriaus pavardės, bet ir vairavimo mokyklos pavadinimo.

Vairavimo mokyklos stebina įvairiausiais pavadinimais.<br>Lrytas.lt nuotr.
Vairavimo mokyklos stebina įvairiausiais pavadinimais.<br>Lrytas.lt nuotr.
Kelias ar iliuzija?<br>Lrytas.lt nuotr.
Kelias ar iliuzija?<br>Lrytas.lt nuotr.
Pavadinimas „Turbovėžlys“ padeda pritraukti mokinių.<br>Įmonės nuotr.
Pavadinimas „Turbovėžlys“ padeda pritraukti mokinių.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ilona Steponėnė

Aug 7, 2015, 1:02 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 4:25 PM

Lietuvoje veikia net 298 vairavimo mokyklos. Dauguma jų pavadintos įkūrėjų pavarde ar su vairavimu susijusiu žodžių junginiu.

Tačiau kai kurios mokyklos kaip reikiant pasistengia, kad jų pavadinimai neišsitrintų iš atminties.

Kelias ar iliuzija?

Rizikuodamos sulaukti pašaipų jos pasirenka dviprasmiškus, juokingus ar keistus pavadinimus, kurie būsimiesiems vairuotojams įstrigtų ilgam.

Vilniuje ir jo apylinkėse žvilgsnius traukia ryškūs vairavimo mokyklos „Kelio iliuzija“ automobiliai. Ar tai reiškia, kad būsimieji vairuotojai išmoksta važinėti tik įsivaizduojamais keliais?

Vairavimo mokyklos vadovas Anatolijus Sobolevas tvirtino, kad žodis „iliuzija“ jam tiesiog pasirodęs gražus ir nieko blogo jam nereiškia.

„Mokykla jau 15 metų veikia su šiuo pavadinimu, nors žmonės kartais paklausia, kodėl iliuzija? Man iliuzija kaip svajonė“, – aiškino jis.

Žilstelėjęs sutapimas

Daugiausiai originaliai pasivadinusių vairavimo mokyklų veikia Vilniaus apskrityje. Tarp išsiskiriančių pavadinimų – „Kelių žvaigždės“, „Automanija“, „Autostop“, „Šviesoforas“ ir „Visagalis“.

Tačiau viena mokykla itin įdomiu pavadinimu įsikūrusi Jonavoje – „Žildarė“.

Šis pavadinimas kelia minčių apie iš streso žilstančius instruktorius ir kitus vairuotojus, bet įmonės vadovas Raimondas Belejevas tvirtino nieko panašaus nepagalvojęs.

„Pavadinimas nieko bendro su vairavimu neturi, jis sujungtas iš dviejų vardų – Žilvinas ir Darius“, – aiškino pašnekovas.

Pasak jo, įmonės pavadinimas buvo sugalvotas dar tada, kai apie vairavimo mokymą nebuvo minčių. Anksčiau „Žildarė“ veikė kaip prekybos įmonė, o vėliau vairavimo mokykla paveldėjo dviprasmišką pavadinimą.

Juokiasi iš savęs

Bene įdomiausiai pasivadinusi Vilniuje įsikūrusi vairavimo mokykla „Turbovėžlys“. Jos direktorė Rūta Sysienė neslėpė, kad provokuojantis pavadinimas pasirinktas tyčia, norint atkreipti žmonių dėmesį.

„Kilo tokia idėja, nes įvairių pavadinimų susijusių su keliu, automobiliu galima rasti. Norėjosi, kad pavadinimas užkabintų mokinius. Taip ir sugalvojome „turbovėžlį“, nors tas gyvūnas nelabai „turbo“, – pasakojo moteris.

Jos manymu, originali idėja pasiteisino – „Turbovėžlys“ veikia jau 10 metų.

R.Sysienė pasakojo, kad į vairavimo mokyklą išties ateina žmonių, kuriuos patraukė įsimenantis pavadinimas, o nepavykus išlaikyti egzaminų „Regitroje“ mokiniai neigiamas emocijas iškrauna juokaudami, kad pasirodė kaip ir priklauso vėžliukams.

„Gal iš pradžių skeptiškai į jį žiūrėjau. Kiti paklausdavo: „Gal jūs vėžliais prekiaujate?“ Bet pavadinimas prigijo“, – tvirtino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.