Ką nusiaubtos ganyklos savininkui siūlo ralio organizatoriai?

Po „300 Lakes Rally“ ūkininkui Jonui Atavejui liko tik automobilių išvažinėta pieva ir rūpestis – ar užteks iki rudens avims turimų ganyklų. Tuo metu ralio organizatoriai sako negalintys suvaldyti visų žiūrovų ir siūlo kreiptis dėl kompensacijos už patirtą žalą.

Jonui Atajevui ralio organizatoriai siūlo kreiptis tiesiai į juos. Prašymą dėl žalos atlyginimo toliau nagrinėtų draudimo kompanija.<br>98.lt/Vytauto Pilkausko nuotr.
Jonui Atajevui ralio organizatoriai siūlo kreiptis tiesiai į juos. Prašymą dėl žalos atlyginimo toliau nagrinėtų draudimo kompanija.<br>98.lt/Vytauto Pilkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

2015-08-10 14:15, atnaujinta 2017-10-21 05:46

Vienas iš „300 Lakes Rally“ organizatorių, Maris Simsonas portalui lrytas.lt kalbėjo, kad masinių renginių metu visuomet yra pavojus, kad nukentės aplinka. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad trečiųjų asmenų patirta žala atlyginama draudimo lėšomis.

Renginys neįmanomas be draudimo

Zarasų apylinkėse vykstantis ralis – ne išimtis. Organizatoriai yra apsidraudę 300 tūkst. Lt (87 tūkst. eurų) sumai.

Šiais metais draudimas bus panaudoti kompensuojant už vieno iš ekipažų nuversto elektros perdavimo stulpo atstatymą. Anot M. Simsono, jei kažkas patiria nuotolių ir įrodoma, kad to priežastys glaudžiai susiję su varžybomis, viskas yra oficialiai fiksuojama.

„Dar nebuvo tokių atvejų, kad žmonės būtų patyrę materialinę žalą, o mes būtume apkaltinti išnaudojimu. Aspektas tik tas, kad ta informacija ne visuomet pasiekia pačius organizatorius. Kažkas paburba ir viskas tuo baigiasi“, – komentavo ralio organizatorius.

Nekontroliuojama žiūrovų „migracija“

M.Simsonas sutiko, kad atvažiuodami į greičio ruožus žiūrovai dažnai „migruoja“ kaip jiems patinka. Ralio organizatoriai visuomet akcentuoja, kad varžybas stebėti galima tik žiūrovų zonose, todėl, kad ten yra bent jau minimali infrastruktūra: tualetai ir šiukšlių maišai. „Tačiau žmonės eina kur nori. Atsakyti už visus žiūrovus organizatorius tikrai negali, tačiau tam yra parengtos visos civilizuotos priemonės, kad jei jau iškilo problemos, kas galima būtų išspręsti“, – kalbėjo pašnekovas.

Jis patikino, kad „300 Lakes Rally“ kolektyvas glaudžiai bendradarbiauja su visais gyventojais. Netgi įtraukia juos į varžybų organizavimą. Buvo netgi tokių atvejų, kai žmonės suprasdami, kad šalia jų bus greičio ruožas, pašienauja aplinką.

„Toje vietoje jis sukuria tam tikrą komfortą. Taip pat mes visuomet už tokius šienavimus sumokame, taigi žmogus turi ir finansinės naudos“, – kalbėjo M. Simsonas.

Nepatenkintų visuomet atsiranda

Anot organizatoriaus, daug ką tokiu atveju lemia gyventojų požiūris. Pašnekovo teigimu, gyventojai turi suprasti, kad renginys į regioną atveda didžiulį kiekį žiūrovų, o ekonomine prasme regionui tai tik į naudą.

„Turbūt nereikia norėti betono luitais užtverti aplink save esančią teritoriją, o pagalvoti kokiu būdu abi pusės galėtų turėti iš to naudos“, – verslumą skatino pašnekovas.

M. Simson pastebėjo, kad nepatenkintų raliu visuomet atsiranda – vieni pyksta negalėję nemokamai patekti į renginį, kitiems keblumų sukėlė vietoje ar kitoje kelio atkarpoje uždarytas eismas.

Žiūrovų automobiliu nuo savo pievos vaikiusiam ūkininkui J.Atajevui derėtų su įamžintais įrodymais kreiptis į ralio organizatoriais. Deja, tai nereiškia, kad žala jam bus kompensuota, nes skundo pagrįstumą nagrinėtų draudimo kompanija.

„Jūs patys turbūt suprantate, kad organizatoriai nesiimtų jokių renginių, jei patys turėtų atsakyti už visų atėjusių žiūrovų veiksmus“, – konstatavo M. Simsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.