Vairuotoją apstulbino Benedikto Vanago elgesys kelyje

Lenktynininkas Benediktas Vanagas visai neseniai savo G klasės „Mercedes-Benz“ visureigį iškeitė į naują „Toyota Land Cruiser V8“.

B.Vanagas tvirtino nepadaręs kelyje nieko neleistino.<br>V.Balkūno ir V.Pilkausko nuotr.
B.Vanagas tvirtino nepadaręs kelyje nieko neleistino.<br>V.Balkūno ir V.Pilkausko nuotr.
B.Vanagas tvirtino nepadaręs kelyje nieko neleistino.<br>V.Balkūno nuotr.
B.Vanagas tvirtino nepadaręs kelyje nieko neleistino.<br>V.Balkūno nuotr.
B.Vanagas tvirtino nepadaręs kelyje nieko neleistino.<br>V.Pilkausko nuotr.
B.Vanagas tvirtino nepadaręs kelyje nieko neleistino.<br>V.Pilkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ilona Steponėnė

Aug 10, 2015, 8:41 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:53 AM

Baltą automobilį lenktynininkas paženklino išskirtiniais valstybiniais numeriais, buvusiais ir ant senojo visureigio.

Šeštadienį, po „300 Lakes Rally“, B.Vanago „Land Cruiser“ buvo pastebėtas šalia Utenos, tačiau aplinkybės – ne iš maloniųjų.

Iš varžybų važiavę žiūrovai tvirtino matę, kaip šis automobilis prie Radeikių dideliu greičiu važiavo remontuojamais kelio ruožais, bet toli nenuskubėjo – tik greičiau nulėkė iki Utenoje esančios degalinės.

„Noriu pasidalinti vakar vakaro nuotykiais. Grįžinėjant iš „300 Lakes“ ralio link Utenos stovėjome su visais prie šviesoforų. Pamatėme per veidrodėlius atlekiant kažkokį džipą, jis sustojo viduryje kelio, akindamas kitus vairuotojus.

Užsidegus žaliam šviesoforo signalui, tas džipas lenkė visus, lėkdamas per remontuojamus kelio ruožus.

Ir visa tai būtų gražu, nes iš tokių vairuotojų to galima tikėtis. Tačiau čia buvo visų mylimas ir gerbiamas Benediktas Vanagas su naujuoju galinguoju „V8 Toyota“ (BEN 055). Rodydamas „gražų“ pavyzdį kaip reikia elgtis su kitais eismo dalyviais ir kultūra kelyje.

Nieko kito, kaip eilinis kelių erelis, apie kuriuos kalbama ir rodoma. Kritai akyse, Benai“, – įspūdžiais „Facebook“ pasidalijo tuo pačiu keliu važiavęs Gytis D.

Jis patvirtino prieblandoje neįsižiūrėjęs, ar prie vairo sėdėjo pats lenktynininkas. „Tačiau, kad ir kas bebūtų važiavęs, važiavo jo automobiliu, ir elgėsi nekaip“, – tvirtino vyras.

B.Vanagas patvirtino tuo metu visureigį vairavęs pats, tačiau situacijos nesureikšmino. Jis užtikrino, kad „Land Cruiser“ žibintai sureguliuoti tinkamai, todėl akinti negalėjo, o lenkimų neprisiminė.

Lenktynininko manymu, jį sukritikavęs vairuotojas tik norėjo gauti dėmesio.

„Aš susiduriu gyvenime su nemažai žmonių, kurie kažkur kažką matė. Galiu tik atlaidžiai nusišypsoti“, – sakė B.Vanagas.

„Esu apie save girdėjęs nemažai nebūtų istorijų, kurias iš kitų sužinodavau pirmą kartą. Tikiu, kad tokio tipo kūryba gali būti kai kurių individų saviraiškos priemonė. 

Nepamenu tokio įvykio. Bet niekad aplinkui esant kitiems automobiliams nenaudoju ilgų automobilio šviesų. Trumpos esant techniškai tvarkingam automobiliui, vairuotojų neakina. 

Nelenkiu kitų automobilių neleistinose vietose.  

Ši istorija man primena įvykį nutikusi prieš du mėnesius Lenkijoje. Važiuojant į Varšuvą stebėjau vos didele avarija neivyksį incidentą, kai lietuvių vairuotojas lengvuoju autovežiu neatsargiai vairuodamas vos nesukėlė didelės avarijos.

Po to dar specialiai sukėlė keletą avarinių situacijų neva auklėdamas lenkų šeimą, keliaujančią automobiliu. Privažiavus prie sankryžos pro langą pasakiau, kad man gėda už tokį jo elgesį.

Už keletos minučių jį sustabdė iš priekio atvažiuojantis policijos ekipažas, kurį, greičiausiai iškvietė lenkų vairuotojai. Autovežio vairuotojas, pažinęs mane bei manydamas, kad aš pranešiau policijai, mėnesį skambinėjo į mūsų biurą ir terorizavo mano kolegas liedamas pyktį dėl gautos didelės baudos“, – pasakojo lenktynininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.