Dėl reklamos ant IS kovotojų automobilio gyvenimas virto pragaru

Į „Islamo valstybės“ (IS) kovotojų rankas patekus automobiliui su Teksaso santechnikos kompanijos reklama jos įkūrėjas išgyveno tikrą pragarą. Galiausiai jis kreipėsi į teismą su ieškiniu lipdukus žadėjusiai pašalinti „Ford“ atstovybei.

Žinutė po nuotrauka skelbė: „Naudojame santechnikų pikapą kovoje prieš rėžimą Alepe“.<br>Twitter nuotr.
Žinutė po nuotrauka skelbė: „Naudojame santechnikų pikapą kovoje prieš rėžimą Alepe“.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 3:33 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 5:50 AM

JAV žiniasklaida skelbia, kad ieškinio suma siekia 1 mln. (0,91 mln. eurų).

2013 m. spalį Teksaso mieste įsikūrusios „Mark-1 Plumbing“ firmos savininkas Markas Oberholtzeris pirkdamas naują automobilį pardavė savo „Ford F-250“ pikapą vienai iš valstijoje esančių gamintojo atstovybių.

Prieš atiduodamas automobilio raktelius jis ėmė lupti reklaminius lipdukus, tačiau vienas iš salono darbuotojų jį sustabdė.

Ieškinyje dėstoma, kad pardavimų vadybininkas jam tuomet sakė, jog paprastas plėvelės plėšimas gali pažeisti kėbulo dažus, o gamintojo atstovybė turi tam darbui reikiamas priemones.

Nuo automobilio pardavimo praėjus daugiau nei metams jo sekretorė parodė anksčiau turėto pikapo fotografiją, kuria tuo metu mirgėjo viso pasaulio žiniasklaida.

Tai buvo tas pats pikapas tik krovinių skyriuje buvo sumontuotas priešlėktuvinis pabūklas, kurį valdė kaukėti kovotojai.

Sulaukė grasinimų nužudyti

„Mark-1“ kompanijos pavadinimą ir telefono numerį turinčio automobilio nuotrauką „Twitter“ paskyroje paskelbė vienas iš į Sirijos karą įsitraukusių „Islamo valstybės“ džihadistų, Ansaras al-Dinas.

Greta nuotraukos buvo ir provokuojanti žinutė: „naudojame santechnikų pikapą kovoje prieš rėžimą Alepe“.

Teismo ieškinyje dėstoma, kad M.Oberholtzerio kompanija ir jis pats sulaukė daugiau nei tūkstančio skambučių iš visos šalies. Daugiausiai tai buvo įžeidinėjimai, grasinimai sugadinti jo turtą, sužaloti ir netgi nužudyti.

Vyras pasakojo, kad jo sekretorė buvo taip išsigandusi, kad atsisakė ateiti į darbą, o jis pats su šeima savaitei išvažiavo į kitą miestą.

Susisiekęs su atstovybe M.Oberholtzeris išsiaiškino, kad prieš išgabenant pikapą į Dalasą, jo niekas net nelietė. Įrašai liudija, kad automobilis lapkričio mėnesį buvo parduotas aukcione ir iki metų pabaigos iš Hiustono buvo išplukdytas į Turkiją.

Domėjosi specialiosios tarnybos

Dieną, kai džihadistų paskelbta pikapo nuotrauka žaibiškai pasklido po internetą CBS kanalo politikos satyros laidoje Stephenas Colbertas netgi buvo parengęs atskirą epizodą, kuris vadinosi „Teksasiečio pikapas Sirijoje“. Vien šią laidą matė apie 2,5 mln. amerikiečių.

Greta žiniasklaidos, M.Oberholtzeriu domėjosi ir Federalinio tyrimų biuro bei Vidaus saugumo departamento agentai, kurie jį įspėjo, kad visuomenėje yra kvaištelėjusių žmonių ir patarė pasisaugoti.

Todėl amerikietis dabar nešiojasi ginklą.

Santechnikos kompanijos savininkas sako, kad žala jo verslui ir jo šeimai juntama iki šios dienos, nors jau praėjo metai nuo pirmojo nuotraukos publikavimo.

Ieškinyje dėstomas, kad kai tik „Islamo valstybės“ teroristai padaro kažką siaubingo ir apie skelbiama žiniasklaidoje, žmonės skambina jam ant džihadistų pikapo šono nurodytu telefonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.