Po akistatos su mirtimi neriant į prarają – atvira išpažintis

„Subaru Forester“ vairuotojui pasivažinėjimas vingiuotais kalnų keliais vos nesibaigė tragedija. Tą kartą nukentėjo tik išpuoselėtas amerikiečio automobilis, tačiau vaizdo registratoriumi užfiksuota akimirka, kai jis neria žemyn nuo šlaito atima žadą.

Virsdamas žemyn nuo šlaito vairuotojas galvojo, kad jį sutraiškys automobilio svoris.<br>Lrytas.lt nuotr.
Virsdamas žemyn nuo šlaito vairuotojas galvojo, kad jį sutraiškys automobilio svoris.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 3:33 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:56 PM

Incidentas įvyko vaizdingame Šventojo Gabrieliaus kalnų kelyje Kalifornijoje. Japoniškas visureigis avarijos metu buvo kaip reikiant apgadintas, taip pat gali būti, kad vairuotojui teko pasikeisti apatinius.

Prie vaizdo įrašo vairuotojas paliko išsamų aprašymą, tačiau iš esmės šią avariją lėmė išsiblaškymas ir noras paklausyti skardaus „Subaru“ opozicinio variklio garso įsibėgėjant tunelyje.

Vaikinas motoro garso tunelyje pojūčius vaizdingai palygino su dainavimu duše.

Vairuotojas pripažįsta, kad kelias jam buvo nežinomas, o kuomet išvažiavo iš tunelio jo laukė dvigubas siurprizas – akinanti saulė ir staigus posūkis.

Jis prisimena, kad kolega rodė jam ženklus laikydamas kažką rankoje, tačiau „Subaru“ vairuotojas nesuprato, ką tai reiškia ir greitėjo pasiekdamas ketvirtą pavarą.

Kadangi greitis akivaizdžiai buvo per didelis, vairuotojas supanikavęs užblokavo ratu ir posūkyje jau nevaldė automobilio. Pramušęs kelio pylimą jis nėrė nuo šlaito ir keletą kartų vertėsi.

Amerikietis prisiminė tuomet galvojęs, kad bus sutraiškytas savo paties automobilio svorio, tačiau baisiausias pasaulyje atrakcionas jam baigėsi laimingai.

„Kai automobilis sustojo, aš vis dar rėkiau negalėdamas suprasti, kas įvyko, kiek toli aš nusivarčiau. Nežinojau, kad tiesiog sudaužiau automobilį ir nieko daugiau“, – patirtimi dalinosi jis.

„Subaru Forester“ vairuotojui pasisekė, mat jo automobilis nusileido ant kalną kertančio drenažo vamzdyno. Pats amerikietis pripažįsta, kad jei būtų nusivartęs keletu metru toliau, greičiausiai būtų miręs.

„Paskutinę minutę supanikavau ir todėl viskas taip susiklostė. Esu nusivylęs savimi, žinau, kad kiti taip pat gali būti nusivylę manimi. Žinau, kad galėjo būti ir dar blogiau, bet vis tiek negaliu sau atleisti“, – savo būseną įvardino vaikinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.