„Top Gear“ dramos finalas: J. Clarksonas atsiprašė prodiuserio

Jeremy Clarksonui teko atsiprašyti „Top Gear“ laidos prodiuserio, kuriam už patirtą smurtą ir rasistinius įžeidimus taip pat turės sumokėti 100 tūkst. svarų (127 tūkst. eurų) kompensaciją, skelbia BBC.

Po konflikto su „Top Gear“ prodiuseriu Jeremy Clarksono ir BBC keliai išsiskyrė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Po konflikto su „Top Gear“ prodiuseriu Jeremy Clarksono ir BBC keliai išsiskyrė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-24 15:14, atnaujinta 2017-06-06 17:57

Ieškinį praėjusių metų kovą laidos vedėjui ir BBC kompanijai prodiuseris Oisinas Tymonas iškėlė po to, kai kivirčo metu J. Clarksonas jį apkumščiavo. Remiantis liudininkų pasakojimais, televizijos žvaigždę įsiutino tai, kad po visą dieną trukusio filmavimo jis negavo karšto maisto.

Po šio kūrybinės komandos narių barnio BBC nusprendė nepratęsti sutarties su vienu garsiausių britų televizijos laidų vedėjų. Tai įžiebė debatus visame pasaulyje, o į vedėjo pusę stojo netgi Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas.

Daugiau nei milijonas žmonių pasirašė peticiją internete, kuria ragino BBC vadovus grąžinti J. Clarksoną į vedėjus, tačiau jo ir britų žiniasklaidos giganto keliai vis tiek išsiskyrė.

Žinomas televizijos veidas pasirašė sutartį su „Amazon Prime“, kartu nuviliodamas savo kolegas Jamesą May'ų ir Richardą Hammondą. „Top Gear“ prodiuseriams teko ieškoti naujos vedėjų komandos.

„Norėčiau dar kartą atsiprašyti Oisino Tymono už incidentą ir liūdnas jo pasekmes. Taip pat pakartoti, kad jis nėra kaltas dėl to, kas įvyko“, – trečiadienį BBC žurnalistams sakė jis.

J. Clarksonas tikino esąs patenkintas tuo, kaip išsisprendė visa ši istorija. Jis pastebėjo, kad Oisinas visuomet buvo svarbi „Top Gear“ komandos dalis ir palinkėjo jam sėkmės būsimuose projektuose.

O. Tymono advokatai patvirtino, kad byla buvo išspręsta, tačiau daugiau susitarimo detalių nepateikė.

Neoficialiomis žiniomis, kompensacijos suma viršija 100 tūkst. svarų (127 tūkst. eurų). Ją kartu sumokėjo J.Clarksonas ir BBC.

Vidinio kompanijos tyrimo metu buvo nustatyta, kad O. Tymonas nekurstė konflikto, tačiau patyrė fizinį ir moralinį smurtą. Televizijos žvaigždė pavadino jį „tingiu airiu“ ir panaudojo mažiausiai vieną necenzūrinį žodį.

Po incidento prodiuseris policijai sakė, kad neketina pareikšti kaltinimų, tačiau vis tiek buvo koneveikiamas socialinėje žiniasklaidoje.

Naujo „Top Gear“ kolektyvo lyderiu BBC pasirinko radijo ir televizijos laidų vedėją Chrisą Evansą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.