R. Žilinskas prabilo apie R. Jokubauskaitės išgyvenimus

Pastaruoju metu itin daug dėmesio sulaukė paviešinta filmuota medžiaga, kurioje į pareigūnų akiratį pakliuvo neblaivi televizijos laidų vedėja Regina Jokubauskaitė. Moteris bandė su pareigūnais susitarti ir pasiūlė jiems 500 eurų kyšį.

Pasak R. Žilinsko, jeigu panašioje situacijoje būtų atsidūręs eilinis pilietis, efektas būtų žymiai mažesnis.<br>Stopkadras
Pasak R. Žilinsko, jeigu panašioje situacijoje būtų atsidūręs eilinis pilietis, efektas būtų žymiai mažesnis.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Rasuolė Bauraitė, Lietuvos ryto televizija

Mar 24, 2016, 6:41 PM, atnaujinta May 31, 2017, 4:02 PM

Panašioje situacijoje kažkada buvo atsidūręs ir Seimo narys, žurnalistas Rokas Žilinskas. Tuomet žiniasklaidos priemonių antraštės buvo negailestingos: „Girtas R. Žilinskas plūdo ir taksistą, ir pareigūnus“, „R. Žilinskas vėl įkliuvo“, „R. Žilinskas šlaistėsi Seime girtas“. Visuomenė jį smerkė, tačiau, kaip jis pats sako, viešumas padėjo išlipti iš alkoholio liūno.

„Tuo metu buvo pikta ant viso pasaulio, bet toks mąstymas neskatina spręsti problemos. Tačiau tai buvo dar vienas lašelis iki tos taurės viršaus, kuriai persipylus, pasiekiau dugną ir ėmiausi veikti. Pirma, Regina neturėjo išgėrusi sėsti prie vairo, dar būdama blaiva turėjo numatyti, kad pasekmės gali būti ir tokios, su visa pasekmių viešuma“, – „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo R. Žilinskas.

Po paviešintos R. Jokubauskaitės ir pareigūnų akistatos, visuomenė pasidalino į dvi stovyklas. Vieni teigė, kad tokia medžiaga yra patyčios, kiti tai vadino geriausia prevencine priemone, kovojant su neblaiviais vairuotojais. Pasak R. Žilinsko, jeigu panašioje situacijoje būtų atsidūręs eilinis pilietis, efektas būtų žymiai mažesnis.

„Jeigu Vardenį Pavardenį sulaikytume neblaivų už vairo, nufilmuotume, kaip jis bando tartis su policija, efektas būtų visiškai kitoks, nei būčiau nufilmuotas aš. Žinutės poveikis yra visiškai kitoks. Man labai gaila Reginos, bet ji, pasirinkdama viešo asmens kelią, nuėjo iki galo“, – teigė Seimo narys.

R. Žilinskas džiaugėsi, kad ir pati visuomenė, nors lėtai, bet pradeda suprasti, jog girtų ir už vairo sėdančių asmenų toleruoti negalima.

„Tas žmogus žengė dar vieną žingsnį nuo dugno, nuo kurio atsispiriama. Visuomenė matys, kad nebaudžiamų nėra. Tas faktas, kad kažkas pranešė policijai, jog Regina neblaivi sėdi prie vairo, rodo, kad mūsų visuomenė bręsta, sąmoningėja, o netolerancija girtavimui už vairo didėja“, – kalbėjo R. Žilinskas.

„Lietuva tiesiogiai“ – nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 17.30 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.