Rusijos vairuotojus šiurpina antstolių grasinimai

Į antstolių akiratį patekę rusai rizikuoja labai greitai atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimais.

Kovoje su alimentų ir baudų nemokančiais piliečiais Rusijoje naudojamas teisės vairuoti bet kokią transporto priemonę atėmimas.<br>Scanpix nuotr.
Kovoje su alimentų ir baudų nemokančiais piliečiais Rusijoje naudojamas teisės vairuoti bet kokią transporto priemonę atėmimas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 4:15 PM, atnaujinta May 26, 2017, 9:43 AM

Nuo sausio 15 dienos kaimyninėje šalyje įsigaliojo įstatymai leidžiantys daugiau nei 10 tūkst. rublių (133 eurus) valstybei įsiskolinusiems piliečiams laikinai apriboti teisę vairuoti bet kokią transporto priemonę.

Kad tai nėra tik tušti grasinimai, įsitikino vienas Tverės srities gyventojas. 90 tūkst. rublių (1200 tūkst. eurų) vaikų išlaikymui skirtų alimentų skolingas vyras juos mokėti pradėjo tik išsigandęs, kad gali prarasti vairuotojo pažymėjimą.

Tokią skolą vyras sukaupė per dvejus metus. Įsidarbindavo tik laikinai, niekur negaudavo oficialaus užmokesčio, neturėjo pajamų ar deklaruoto turto.

Kaip skelbia vietos naujienų portalas tverigrad.ru, vos tik antstoliai jį įspėjo apie ketinimus apriboti teisę vairuoti automobilį, vyras per tris dienas grąžino visą skolą.

Rusų portalo duomenimis Tverės srityje vairuotojo pažymėjimai dėl įsiskolinimo yra atimti 460 žmonių.

Tačiau šis skaičius atrodo kukliai lyginant su 11 tūkstančių potencialių skolininkų, kuriems bet kuriuo metu gali būti atimta teisė vairuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.