Prisilakstęs Vilniaus tarybos narys tuoj atgaus teisę vairuoti

Savivaldybės tarybos narys Vidas Urbonavičius lėkė kaip akis išdegęs – policija užfiksavo, kad jo vairuojamas automobilis greitį viršijo net 50 kilometrų per valandą.

V.Urbonavičius mėnesį negalės vairuoti ir sumokės 289 eurų baudą.
V.Urbonavičius mėnesį negalės vairuoti ir sumokės 289 eurų baudą.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinė“

May 10, 2016, 2:40 PM, atnaujinta May 26, 2017, 1:16 AM

Greitį viršijusį V. Urbonavičių policija sustabdė kelyje Trakai–Vievis. Pareigūnai važiavo iš Trakų, o sostinės politikas lėkė iš Vievio pusės, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

Leistinas greitis šiame kelyje – 90 kilometrų per valandą, bet V. Urbonavičiaus vairuojamas automobilis skriejo 140 kilometrų per valandą greičiu.

Atsipirko minimaliai

Sustabdytas V. Urbonavičius aiškino, kad tarnybinio automobilio greičio paminą paspaudė, nes labai skubėjo į darbą Trakuose, – V. Urbonavičius vadovauja įmonei „Trakų paslaugos“.

Skubėti jį esą vertė tai, kad buvo atvažiavęs vienas iš tiekėjų, be to, buvo dienos pabaiga.

„Kelias tiesus, lygus, na, šiek tiek spustelėjau“, – teisinosi V. Urbonavičius.

Politikas už 50 kilometrų per valandą greičio viršijimą atsipirko minimalia bausme. Jis mėnesį negalės vairuoti automobilio, o teismas jam skyrė 289 eurų baudą. Tačiau V. Urbonavičius labai nesielvartavo: „Egzistuoja viešasis transportas.“

Juolab, kad mėnesio terminas be vairuotojo pažymėjimo netrukus pasibaigs – politikas pareigūnams įkliuvo balandžio pabaigoje, taigi jau po poros savaičių vėl galės sėsti prie vairo.

Po įvykio buvo pasigirdę Trakų valdžios svarstymų, ar teisės vairuoti netekęs įmonės vadovas gali toliau eiti pareigas.

Mat „Trakų paslaugos“ prižiūri gatves, šaligatvius ir kiemus ne tik Trakuose, bet ir Lentvaryje.

Skandalo dalyvis

Prieš kelerius metus V. Urbonavičius labiausiai išgarsėjo savivaldybėje kilus skandalui, kai buvęs vicemeras Evaldas Lementauskas jam siūlė 140 tūkst. ir 200 tūkst. litų kyšius už palankų balsavimą.

A.Zuoko vadovavimo miestui metu Vilniuje įdiegus šiuolaikišką eismo reguliavimo sistemą V. Urbonavičius kritikavo, kad gatvėse spūstys ne sumažėjo, o atvirkščiai – padidėjo. Jo nuomone, mieste pristatyta per daug šviesoforų.

Nors ta pati eismo reguliavimo sistema veikia iki šiol, Remigijui Šimašiui tapus meru V. Urbonavičius priekaištų jau nebereiškia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.