Pareigūnams prieš pat nosį nėręs bėglys sėkme džiaugėsi neilgai

Sutikęs priešinga kryptimi važiuojančius pareigūnus neblaivus „Opel Omega“ universalo vairuotojas turbūt apsidžiaugė – kol šie apsisuks, jis turi laiko pasprukti. Visgi, kaip rodo patrulinio automobilio vaizdo kamera užfiksuotas įrašas, tokia sėkmė buvo laikina.

Šilutės rajone, Švėkšnos miestelyje prasidėjęs gaudynių veiksmas tęsėsi apie septynis kilometrus.<br>Lrytas.lt nuotr.
Šilutės rajone, Švėkšnos miestelyje prasidėjęs gaudynių veiksmas tęsėsi apie septynis kilometrus.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2016, 4:14 PM, atnaujinta May 23, 2017, 5:01 PM

Praėjusį savaitgalį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos skyriaus ir viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai vykdytų priemonių metu nustatė 25 Kelių eismo taisyklių ir 9 viešosios tvarkos pažeidimus.

Kaip visuomet, tarp pažeidėjų ne vienas asmuo girtavo ar triukšmavo viešoje vietoje, vairavo transporto priemonę, neturėdamas teisės vairuoti, nepaisydamas KET taisyklių, viršydamas leistiną greitį ar būdamas neblaivus.

Šį kartą tarp dviejų neblaivių vairuotojų, vienas pasitaikė ypač aršus. Pareigūnams mėginant sustabdyti transporto priemonę, šios vairuotojas nė neketino sustoti ir spaudė greičio pedalą. Šilutės rajone, Švėkšnos miestelyje prasidėjęs gaudynių veiksmas tęsėsi apie septynis kilometrus.

Keletą kartų vyro vairuojamą automobilį ant žvyrkelio sumėtė, tačiau bėglys ir toliau mėgino pasprukti nuo pareigūnų. Vis tik jo kelionė buvo neilga.

Pareigūnams sustabdžius transporto priemonę, šios vairuotojas jėga buvo išlaipintas iš automobilio. Pasirodo, 29 metų teisių neturintis vyras spruko nuo pareigūnų todėl, kad jau ne pirmą kartą už vairo sėdo būdamas neblaivus. Jam nustatytas vidutis (1,95 prom. alkoholio) girtumas.

Vyro atžvilgiu pradėta administracinė teisena dėl pakartotinio transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam. Už tai jam gresia bauda nuo 1 158 iki 1 448 eurų arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų. Bet kuriuo atveju taip pat bus konfiskuotas jo automobilis.

Protokolas surašytas ir už tai, kad bėglys nepakluso reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Tauragės apskr. VPK pareigūnai informuoja, kad panašios prevencinės priemonės, kurių metu nustatinėjami KET ir viešosios tvarkos pažeidėjai, bus vykdomos ir ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.