Reidas parodė: gauti čekį iš Kauno taksisto – misija neįmanoma

Kauno mokesčių inspektoriai drauge su šio miesto Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais ketvirtadienį surengė netikėtus reidus – tikrino, ar laikinosios sostinės taksi vairuotojai duoda klientams čekius. Kaune ir Kauno rajone iš viso buvo patikrinta 10 vairuotojų.

Kaune mokesčių inspektoriai ir finansinių nusikaltimų tyrėjai surengė netikėtą taksistų patikrinimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Kaune mokesčių inspektoriai ir finansinių nusikaltimų tyrėjai surengė netikėtą taksistų patikrinimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-02 17:40, atnaujinta 2017-05-23 06:32

Devyni legalūs taksistai nedavė kvitų, vienas iš jų vežė keleiviais apsimetusius pareigūnus, neįsijungęs taksometro. Dešimtas net neturėjo licencijos. 

„Iš viso buvo patikrinti 8 mokesčių mokėtojai – 3 juridiniai ir 5 fiziniai asmenys, vykdantys individualią veiklą. Už nustatytus pažeidimus gresia baudos nuo 57 iki 868 eurų“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė Judita Stankienė.

2016 metų balandį keturios Kauno taksi bendrovės buvo pakliuvusios į teisėsaugos akiratį. Įtariama, jog jos neįtraukė į apskaitą apie 300 tūkst. eurų. Įmonėms, kuriose atliktos kratos, vadovauja buvę policininkai Vytautas Ivanauskas ir Gintautas Sudeika. Pareigūnai surengė kratas „Vyto taksi“, „Greičiau“ ir dar dviejose Kauno taksi bendrovėse.

Buvo išsivežta kompiuterių, ranka darytų įrašų, įvairių dokumentų ir pinigų. Kratos atliktos ir įmonių vadovų namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.