Akistata su autobuso vairuotoju vilniečiui virto tikru košmaru

Naktinį pasivažinėjimą vienu iš sostinės viešojo transporto autobusų vilnietis Darius ilgai prisimins kaip netikėtą košmarą.

Naktinė vilniečio kelionė viešuoju transportu buvo kupina aštrių pojūčių.<br>Ramūno Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Naktinė vilniečio kelionė viešuoju transportu buvo kupina aštrių pojūčių.<br>Ramūno Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Jun 7, 2016, 1:33 PM, atnaujinta May 22, 2017, 5:25 PM

Iš pradžių net neketinęs jo įsileisti vairuotojas vos nepervažiavo vyrui kojos, o kai galiausiai priėmė į vidų – nenorėjo išleisti.

Viskas prasidėjo nuo nekaltos kasdieniškos situacijos. Ketvirtadienio, birželio 2-osios, vakarą paskutinėje 37-ojo maršruto stotelėje Rokantiškių gatvėje vyras laukė autobuso, tačiau vairuotojas pravažiavo pro jį. Darius ėmė vytis autobusą ir pribėgęs prie transporto priemonės galo pabeldė į duris, tačiau šios taip ir neatsidarė.

„Aš pradėjau smūgiuoti į duris, kad mane įleistų, o tas tik apsimetė durneliu ir važiuoja toliau“, – pasakojo Darius.

Vos nepapuolė po ratais

Tuomet autobusas atliko staigų posūkį, o nenorėdamas pakliūti po ratais vyras buvo priverstas staigiai atšokti atgal.

Vilnietis stebisi, kad viešojo transporto vairuotojas nepasimokė iš tragedijos, kai prieš dvejus metus autobusas mirtinai suvažinėjo močiutę ir anūkę.

„Jeigu mano vietoje būtų buvęs koks nors girtas asmuo arba jei aš pats būčiau paslydęs, tikrai galėjo įvykti nelaimė“, – pavojingą akimirką prisiminė Darius.

21 val. 20 min. atvykęs autobusas buvo priešpaskutinis tą vakarą, o laukti, kol atvažiuos kitas, būtų tekę visą valandą. Todėl ryžtingai nusiteikęs vilnietis autobusą vijosi maždaug 50 metrų, kol šis galiausiai sustojo.

Tačiau tuo viskas nesibaigė – autobuso vairuotojas iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai jo pasiteiravo, ar buvo apgadinta transporto priemonė, o išgirdę neigiamą atsakymą – pasišalino.

Nusprendė keleivį „išrūkyti“

Galiausiai Darius įlipo į autobusą, tačiau tarsi kerštaudamas autobuso vairuotojas nusprendė užsirūkyti prie vairo.

„Tokiu būdu jis mane tarsi įkalino – buvau priverstas uostyti cigarečių dūmus, nors to kvapo negaliu pakęsti. Galiausiai teko jėga išsiveržti lauk“, – aštrių įspūdžių kupinos kelionės pabaigą prisimena vilnietis.

Autobuso vairuotoją jis kaltina darbo drausmės pažeidimu, pavojingu vairavimu ir jo laisvės suvaržymu.

Kitą dieną po incidento vyras apsisprendė kreiptis dėl to į policiją ir į patį autobusų parką.

Rimtesnių sužeidimų Darius sako išvengęs, tačiau daužydamas autobuso duris pasitempė sausgysles, todėl ranką ilgą laiką skaudėjo.

Vyras dėl įvykio kreipėsi į pirmąjį Vilniaus miesto policijos komisariatą.

Keleivį kaltina chuliganizmu

„Vilniaus viešojo transporto“ atstovai apie šį incidentą kalbėti atsisakė. Per Vilniaus miesto savivaldybę įmonė perdavė, kad nekomentuos įvykio, kol vyksta tyrimas, mat vairuotojas taip pat kreipėsi į policiją.

Įmonės komunikacijos vadovė Rasa Norkienė užsiminė, kad autobuso vairuotojas šį keleivio išpuolį vertina kaip chuliganizmą. Ji vylėsi, kad policija šį incidentą ištirs labai nuodugniai.

„Taisyklė, kad mūsų vairuotojai amžinai yra dėl visko kalti. Visgi tokiuose konfliktuose mes labai dažnai pamatome, kad jie tampa ir provokacijų aukomis“, – komentavo pašnekovė.

R.Norkienė nekantriai laukia tyrimo išvadų, kurias ketina paskelbti viešai. Anot jos, dėl visko kaltinami vairuotojai patys neretai yra sumušami, aprėkiami.

„Dažniausiai paaiškėja, kad tai nebuvo vienos pusės kaltė. O šiuo atveju tai buvo visiškas chuliganizmas“, – kalbėjo ji.   Pašnekovė taip pat atkreipė dėmesį, kad būtent autobuso vairuotojas šiuo atveju pirmasis kreipėsi į policiją.

Ji patvirtino, kad vienas iš šešių viešojo transporto autobusų turi viduje įrengtas stebėjimo kameras. Deja, 37-ojo maršruto autobuse jos kol kas nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.