Rusų policija nesismulkina: ukrainiečiui rimtai kliuvo už numerį

Žinomas ukrainiečių aktyvistas Olegas Prichodko tris paras arešto gavo po to, kai rusų policijos pareigūnai sustabdė jo automobilį Kryme su ukrainietiškais numeriais.

Krymo pusiasalyje griežtai baudžiami vairuotojai, kurie iki balandžio 1 dienos nespėjo pasikeisti ukrainietiškų registracijos numerių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Krymo pusiasalyje griežtai baudžiami vairuotojai, kurie iki balandžio 1 dienos nespėjo pasikeisti ukrainietiškų registracijos numerių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 5:41 PM, atnaujinta May 21, 2017, 6:05 PM

Apie tai vienam iš Krymo naujienų portalų pranešė pati sulaikytojo žmona.

„Mus ramino, kad jis buvo nubaustas už chuliganišką elgesį ir bus paleistas po trijų dienų“, – nerimo neslėpė moteris. Jai niekas nesiteikė paaiškinti, už kokius konkrečiai nusižengimus buvo sulaikytas O. Prichodko.

„Pareigūnai sustabdė jį dėl ukrainietiškų numerių. Tarp jų prasidėjo kažkoks pokalbis. Gal jie pradėjo prie vyro kabinėtis, o gal jis kažką pasakė.

Kilo konfliktas ir tai tapo pretekstu tolimesniems jų veiksmams. Jį pasodino lyg ir už chuliganiškus veiksmus, tačiau paties protokolo mes nematėme“, – „Krymo realijoms“ pasakojo Liubova Prichodko.

Iš pusiasalyje gyvenančių žmonių buvo reikalaujama iki šių metų balandžio 1 dienos pasikeisti ukrainietiškus prieš 2014 metų kovo 18 dieną išduotus numerius į rusiškus.

Rusijos teisėsaugos organai netgi sukūrė specialią tvarką, kuria siekiama nustatyti visus automobilių savininkus, kurie po balandžio 1 dienos nepasikeitė ukrainietiškų registracijos numerių.

Oficialiai skelbiama, kad jiems iš pradžių bus skiriamas žodinis įspėjimas, o vėliau – bauda.

Jos dydis už pirmą pažeidimą siekia nuo 500 iki 800 rublių (6,7 – 11 eurų), tačiau pakartotinai įkliuvę vairuotojai gali būti baudžiami iki 5000 rublių (67 eurų bauda).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.