Keista A. Jelčino žūtis: „Jeep“ žinojo apie mirtiną defektą?

Garsus aktorius Antonas Jelčinas keistomis aplinkybėmis žuvo Los Andžele naktį iš šeštadienio į sekmadienį prispaustas automobilio.

Aktorius Antonas Jelčinas mirė prispaustas automobilio.<br>AP, Reuters ir Jeep nuotr.
Aktorius Antonas Jelčinas mirė prispaustas automobilio.<br>AP, Reuters ir Jeep nuotr.
Aktorius Antonas Jelčinas mirė prispaustas automobilio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Aktorius Antonas Jelčinas mirė prispaustas automobilio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Aktorius Antonas Jelčinas mirė prispaustas automobilio.<br>AP nuotr.
Aktorius Antonas Jelčinas mirė prispaustas automobilio.<br>AP nuotr.
Vis daugiau įtarimų krypsta į A.Jelčino „Jeep Grand Cherokee“ visureigį.<br>Gamintojo nuotr.
Vis daugiau įtarimų krypsta į A.Jelčino „Jeep Grand Cherokee“ visureigį.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 20, 2016, 3:55 PM, atnaujinta May 21, 2017, 5:09 AM

Aiškėjančios nelaimės aplinkybės atveria vis daugiau šiurpių detalių.

Vis daugiau įtarimų krypsta į A.Jelčino „Jeep Grand Cherokee“ visureigį – gali būti, kad tragediją lėmė gamintojo klaida, apie kurią įmonė žinojo.

Automobilis ėmė važiuoti pats

„Žvaigždžių kelio“ („Star Trek“) filmuose Pavelo Čechovo vaidmeniu išgarsėjęs 27-erių metų amžiaus aktorius žuvo savo namų kieme, kai jo „Jeep“ visureigis prispaudė vyrą prie mūrinio vartų stulpo.

A.Jelčinas tą vakarą turėjo susitikti su draugais, bet taip ir nepasirodė. Jo pasigedę draugai nuvyko į aktoriaus namus, kur apie pirmą valandą nakties ir rado žuvusį draugą.

Automobilis vis dar buvo prispaudęs A.Jelčino kūną, jo automatinė pavarų dėžė buvo įjungta į neutralų režimą, o variklis dirbo.

Atšaukė milijoną automobilių

Tai labai panašu į problemą, apie kurią „Jeep“ gamintojas „Fiat Chrysler“ koncernas žinojo, rašo jalopnik.com.

Koncernas balandį atšaukė net 1,1 milijoną „Jeep Grand Cherokee“ dėl nepavykusio pavarų dėžės svirties dizaino. Daugybė vairuotojų skundėsi, kad norėdami įjungti stovėjimo pavarą P vis įjungdavo neutralią.

Kol kas nėra aišku, kurį tiksliai visureigio modelį turėjo A.Jelčinas, bet problema kartojosi naujuose, 2014-2015 metų „Grand Cherokee“ su aštuonių laipsnių ZF automatine pavarų dėže. Dėl to buvo sužalotas net 41 žmogus.

Atšaukdama 1,1 mln. automobilių „Jeep“ tvirtino: „Kai kurie vairuotojai išlipdavo iš automobilių prieš tai nepasirinkę stovėjimo padėties“, o dėl to visureigiai imdavo nevaldomai riedėti.

Įsijungė neutrali pavara?

Išvažiavimas iš A.Jelčino namų yra nuokalnėje. Gali būti, kad pradėjęs važiuoti vyras prisiminė, kad vartai uždaryti, ir išlipo jų atidaryti. Tačiau stovėjimo padėtis neįsijungė, visureigis ėmė riedėti ir trenkėsi į prie vartų nuėjusį A.Jelčiną. Smūgis buvo toks stiprus, kad sulinko metaliniai vartai.

„Fiat Chrysler“ koncernas, atsakydamas jalopnik.com, nepaneigė, kad A.Jelčino turėtas „Grand Cherokee“ buvo vienas iš atšauktų automobilių.

„Galiu patvirtinti, kad pranešimai buvo išsiųsti paveiktiesiems klientams. Tarp pranešimų buvo ir patarimų rinkiniai, kur aprašyta, kaip teisingai valdyti svirtį.

Priedų informacija pakartoja esančią vartojimo instrukcijose. Taigi, šiuo metu nežinome ar tai buvo automobilio kaltė, bet stebėsime, kaip vystysis policijos tyrimas“, – nuo tiesaus atsakymo išsisuko koncerno atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.