Norėjęs apkaltinti pareigūnus po vaizdo įrašo liko be žado

Tiktai tarnybinio automobilio vaizdo registratoriaus įrašas Palangoje policijos pareigūnus išgelbėjo nuo kaltinimų be pakankamo pagrindo išdaužus vieno šiauliečio mašinos lango stiklą.

Vairuotojas norėjo dėl išdaužto lango apkaltinti pareigūnus, bet pamatęs įrašą suprato draugo melą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vairuotojas norėjo dėl išdaužto lango apkaltinti pareigūnus, bet pamatęs įrašą suprato draugo melą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Jul 7, 2016, 10:21 AM, atnaujinta May 19, 2017, 3:53 PM

Neįprasto pagalbos šauksmo kurorto policija sulaukė prieš kelias dienas anksti ryte.

Vienas praeivis pareigūnams pranešė, kad kurorto centre prie Vasario 16-osios gatvės paliktame automobilyje „Audi A8“ sėdi užrakintas žmogus.

Užsiblokavo net telefonas

Atvykus į nurodytą vietą paaiškėjo, kad į keblią situaciją pateko 39 metų šiaulietis.

Policijos pareigūnams jis papasakojo, kad iš vakaro su draugu važinėjosi automobiliu po Palangą ir gėrė alkoholinius gėrimus. Vėliau jis mašinoje prisnūdo, o ryte atsibudęs šeimininko neberado.

Automobilis užrakintas, iš vidaus atidaryti neįmanoma, o jį prispyrė gamtiniai reikalai.

Nelaimėlis net išsikviesti pagalbos negalėjo – užsiblokavo jo mobilusis telefonas, nes jis nebeprisiminė slaptažodžio.

Nors automobilio stoglangis ir buvo paliktas pravertas, mašinoje įkalintas šiaulietis teigė, kad jam trūksta oro, ir policijos pareigūnų prašė kuo greičiau išdaužti durelių stiklą.

Langą išdaužė laužtuvu

Matydami, kad situacija nėra kritinė, pareigūnai gadinti svetimo turto neskubėjo ir iškvietė ugniagesius.

Šie gadinti automobilį taip pat atsisakė ir surado išeitį – per stoglangį šiauliečiui padavė laužtuvą, o šis iš vidaus pats išdaužęs lango stiklą į lauką išlindo pro uždarytas dureles.

Išlaisvinę šiaulietį pareigūnai išsiskirstė, o poilsiautojas liko laukti apgadinto automobilio šeimininko.

Netrukus į policiją atėjo automobilio savininkas su ką tik išlaisvintu savo draugu ir policijai pareiškė priekaištus dėl išdaužto lango.

Būtent taip mašinos savininkui situaciją atpasakojo jo draugas, kuris, matyt, šitaip mėgino išvengti atsakomybės už išdaužtą langą.

Gailisi, kad akiplėšų nepamokė

Nuo tokio akivaizdaus melo pareigūnai net sutriko. Laimei, visa gelbėjimo operacija buvo įrašyta tarnybinio automobilio vaizdo registratoriumi.

Išvydęs vaizdo įrašą automobilio savininkas atsiprašė ir pasiskubino išeiti.

„Paskubėjo pareigūnai parodyti tą vaizdo įrašą. Reikėjo pamokyti akiplėšas ir iš pradžių paimti jų pareiškimą apie neva policijos išdaužtą langą.

Tuomet jie būtų atsakę už melagingą pranešimą. Jų laimei, kad pareigūnai neturėjo laiko su jais terliotis“, – teigė Palangos viešosios policijos vadovas Gintautas Pocevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.