Daug problemų vairuotojams pranašavusi naujovė sulaukė vertinimo

Valstybinė eismo saugumo komisija birželį pranešė, kad vairuotojams, dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų netekusiems teisės vairuoti, ir KET pažeidusiems pradedantiesiems vairuotojams gali tekti daugiau papildomai mokytis.

STT įvertino, kad pamokos ant slidžios dangos turi ryšį ne su visais KET pažeidimais.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
STT įvertino, kad pamokos ant slidžios dangos turi ryšį ne su visais KET pažeidimais.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-18 16:24, atnaujinta 2017-05-18 12:46

Buvo planuota, kad vairuotojams, kuriems atimta teisė vairuoti dėl leistino greičio viršijimo arba sukelto eismo įvykio, bei pradedantiesiems vairuotojams, kurie pažeidė tam tikrus KET punktus, papildomo mokymo metu reikės atlikti ir praktinio vairavimo ant slydimo dangos pratimus.

Tačiau šių planų greičiausiai teks atsisakyti – Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įvertino, kad tokia tvarka būtų naudingesnė ne vairuotojams, o slidžių autodromų savininkams.

STT atliko Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos viršininko įsakymo, kuriuo siūloma pakeisti Papildomo vairuotojų mokymo tvarkos aprašą, antikorupcinį vertinimą.

STT mano, kad Projektu siekiama nustatyti nepagrįstus naujus reikalavimus dėl papildomo vairuotojų mokymo, kurie būtų privalomi kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus padariusiems pradedantiesiems vairuotojams ir vairuotojams, kuriems yra atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Mokymuose dalyvausiantys vairuotojai privalėtų dalyvauti praktiniuose mokymuose, kurie gali neturėti tiesioginio ryšio su jų padarytais KET pažeidimais, pavyzdžiui, už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant nubaustas pradedantysis vairuotojas privalės dalyvauti ir bus vertinamas už automobilio vairavimo slidžia kelio danga pratimų atlikimą.

STT nuomone, Projekto nuostatos būtų naudingesnės autodromus valdantiems asmenims nei papildomuose vairuotojų mokymuose dalyvaujantiems asmenims.

STT paprašė Valstybinės kelių transporto inspekcijos per tris mėnesius informuoti STT, kaip buvo atsižvelgta į išvadoje pateiktas pastabas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.