Kauniečio „Zaporožiečių“ kolekcija stebina visą pasaulį

Neeilinė Andriaus Čikoto sovietinių „Zaporožiečių“ kolekcija sulaukė ir užsienio žiniasklaidos dėmesio.

Žinia apie Andriaus Čikoto „Zaporožiečių“ kolekciją apskriejo visą pasaulį.<br>Ekrano nuotr.
Žinia apie Andriaus Čikoto „Zaporožiečių“ kolekciją apskriejo visą pasaulį.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 11:52 AM, atnaujinta May 16, 2017, 5:25 AM

Europietiškame euronews.com naujienų portale pasirodė publikacijos anglų, prancūzų ir vokiečių kalbomis, kuriose pasakoja apie išskirtinį lietuvio hobį. Kartu pasirodęs trumpas vaizdo siužetas taip pat buvo įgarsintas rusiškai, ukrainietiškai, arabiškai, persiškai ir graikiškai.

A. Čikotas įsileido žurnalistų komandą į savo garažą ir kiemą, kuriame stovi 30 jo numylėtų ZAZ markės automobilių. Pirmą mašiną kaunietis gavo iš savo dėdės, o nuo tada jo kolekcija vis pasipildo nauju eksponatu.

Užsieniečių auditorijai skirtoje publikacijoje redakcija primena, kad šie automobiliai buvo gaminami iki 1994 metų ir Sovietų Sąjungos gyventojams buvo savotiški vakarietiškojo „Volkswagen Beetle“ analogai.

Lietuvoje veikiančiam ZAZ klubui šiuo metu priklauso maždaug 400 narių, tačiau A. Čikoto manymu, toli gražu ne visi jie iki šiol turi gatvėje galinčius važiuoti egzempliorius.

Kaunietis pasakojo, kad žmonės jam neretai tiesiog dovanoja „Zaporožiečius“ arba juos nebrangiai parduoda. Taip jo kiemas ir buvo užpildytas šiais senais automobiliais.

„Tuo metu, kai kiti pradėjo studijuoti, dirbti ar užsiėmė dar kuo nors, aš likau ištikimas šiems automobiliams. Galima sakyti, kad man šis hobis tapo tikra liga“, – pridūrė A. Čikotas.

Jis iki šiol važinėja ZAZ automobiliai, o visai neseniai įsitikino, kad ir su tokiu įmanoma gausti baudą už greičio viršijimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.