Gavęs baudą už greičio viršijimą nesuprato – juoktis ar verkti

Vienas vairuotojas savo „Instagram“ paskyroje pasidalino labai netikėta nuotrauka. Iš policijos gautus pranešimus apie padarytus pažeidimus rusai vadina „laimės laiškais“, tačiau šiuo atveju ironija įgija naują prasmę.

„Hyundai“ vairuotojas gavo pranešimą apie skirtą baudą, nors jo automobilį vežė techninės pagalbos sunkvežimis.<br>Lrytas.lt montažas.
„Hyundai“ vairuotojas gavo pranešimą apie skirtą baudą, nors jo automobilį vežė techninės pagalbos sunkvežimis.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-28 16:19, atnaujinta 2017-05-14 17:29

Įrašas liudija, kad Tatarstano regiono gyventojas 22 km/val. viršijo maksimalų leistiną greitį, nors nuotraukoje aiškiai matyti, kad jo automobilį veža techninės pagalbos sunkvežimis.

Su pažeidimo nuotrauka gautame laiške rašoma, kad „Hyundai“ markės automobilis liepos 19 dieną Nižnekamsko mieste važiavo 82 km/val. greičiu, nors toje atkarpoje leistinas greitis buvo 60 km/val.

Taip pat verta pažymėti, kad oficialų pranešimą vyras gavo tik rugpjūčio viduryje, t. y. praėjus mėnesiui nuo šio kurioziško pažeidimo. „Mėnesį sprendė, kas turėtų mokėti baudą“, – svarsto „Hyundai“ savininkas.

Visgi kaip skelbia rusų naujienų agentūra „RIA Novosti“, sprendimas dėl lengvojo automobilio savininkui skirtos baudos jau buvo pakeistas. Tai patvirtino ir į šią keistą situaciją patekęs vairuotojas.

„Hyundai“ savininkas techninės pagalbos sunkvežimį išsikvietė tam, kad šis išvežtų automobilį iš avarijos vietos. O to sunkvežimio vairuotojas ir įsibėgėjo. Dabar jis turės atsakyti už pažeidimą“, – kalbėjo policijos komunikacijos skyriaus atstovas Tatarstano regionui Haidaras Ziganšinas.

Pareigūno teigimu, tokių atvejų anksčiau nepasitaikė. Greičio matuoklis turėjo fiksuoti žemiau esantį techninės pagalbos sunkvežimio numerį. „Kodėl buvo užfiksuotas aukščiau buvusį vežamo automobilio numerį – tai klausimas įrangos gamintojams“, – pažymėjo jis.

Rusų žiniasklaidoje keliama versija esą greičio matuoklis viršutinį numerį užfiksavo todėl, kad tą akimirką jis buvo arčiau objektyvo. O pagal nuotrauką pažeidimo pranešimas buvo išsiųstas automatiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.